Κατέφτασαν τα εμβόλια στο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Παρασκευή ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών

Κατέφτασαν την Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Από τις 8 Ιανουαρίου 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς και σε υγειονομικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της Ροδόπης και των υπόλοιπων ιατρείων. Όλοι οι εμβολιασμοί υγειονομικών θα γίνουν στο Νοσοκομείο.

Την Πέμπτη κατέφτασαν τα εμβόλια και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Γενικό Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, Γενικά Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Διδυμοτείχου). Συνολικά σήμερα τα εμβόλια έφτασαν σε 55  Νοσοκομεία της χώρας.

Θυμίζουμε πως στα τέλη του ’20 ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικών σταδιακά στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε επιλεγμένα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία της ηπειρωτικής Ελλάδας, συνολικά 9 Νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα. Στις 4/1 προστέθηκαν 42 νέα Νοσοκομεία. Την ίδια ημέρα προστέθηκαν 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία, ενώ επίσης ξεκίνησε σταδιακά κι ο εμβολιασμός υγειονομικών ιδιωτικών νοσοκομείων και μονάδων υγείας.

Στην τελευταία «φάση» Νοσοκομείων, το εμβόλιο θα φτάσει στα 19 τελευταία Νοσοκομεία της νησιωτικής Ελλάδας, μέχρι τις 12/01/21.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 7/1/2021}