Οι αυξήσεις στην ενέργεια ακριβαίνουν το καλάθι των Κομοτηναίων

«Δυσκολίες στην αγορά» βλέπει η Κ. Κωνσταντινίδου, λόγω έλλειψης προϊόντων ή αυξήσεις των μεταφορικών

Οι αυξήσεις στην ενέργεια από ό, τι φαίνεται δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο το καλάθι των Κομοτηναίων που θα δουν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου.

Η εκτίναξη στο κόστος της ενέργειας έχει παρασύρει την τιμή σε δεκάδες προϊόντα με πρώτο το ψωμί. «Όλη αυτή η οικονομική κρίση που έχει δημιουργηθεί από την περίοδο της πανδημίας και μετά και όλη αυτή η δυσκολία που υπάρχει στις μεταφορές των προϊόντων έχει αυξήσει το κόστος και έχει δημιουργήσει μια έλλειψη στην αγορά από βασικά προϊόντα», εξήγησε μέσω του ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Στην Κομοτηνή η αύξηση των τιμών έχει αρχίσει να φαίνεται, όμως σύντομα θα φανεί ακόμα περισσότερο, όπως παρατήρησε η πρόεδρος και πρόσθεσε πως «ακόμα δεν το έχουμε αισθανθεί όλα τα επαγγέλματα. Πιστεύω όμως ότι μέσα στο χειμώνα θα έχουμε δυσκολίες που αφορούν την έλλειψη των προϊόντων στην αγορά ή την μεγάλη αύξηση των μεταφορικών. Οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν την ενέργεια είναι αυξήσεις που πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να τις κρατήσουμε άλλο εμείς και θα τις μετακυλήσουμε μέσω των προϊόντων και στον πελάτη».

«Ζωντάνια» στην πόλη λόγω φοιτητών

Στο πως κινείται η εμπορική δραστηριότητα της πόλης μετά την έλευση των φοιτητών, αφού πλέον λειτουργεί κανονικά το ΔΠΘ, η πρόεδρος είπε ότι η Κομοτηνή «έχει ζωντάνια και είναι πιο διαφορετική με την έλευση των φοιτητών. Πέρσι υπήρχε ένας “μαρασμός” και μια “κατήφεια” στην αγορά και τα πράγματα πήγαιναν κατηφορικά. Η έλευση των φοιτητών δημιουργεί μια άλλη δυναμική στην πόλη που την θέλουμε και την χρειαζόμαστε».

Επιπλέον, ενημερώνοντας σχετικά για τις δράσεις του Εμπορικού Συλλόγου πληροφόρησε πως ούτε φέτος θα πραγματοποιηθεί ο θεσμός της Λευκής Νύχτας λόγω της πανδημίας. Ωστόσο, όπως τόνισε «υπάρχει κάποιος προγραμματισμός ώστε να γίνουν κάποιες δράσεις προς το τέλος Νοεμβρίου και κατά την περίοδο την εορταστική».

Δηλώνει εκ νέου πρόεδρος η Κ. Κωνσταντινίδου

Η νυν πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής δήλωσε ότι θα είναι εκ νέου πρόεδρος του Συλλόγου στις αρχαιρεσίες που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα.

«Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα. Για ακόμα μια θητεία θα είμαι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στις 04/10 έγιναν εκλογές του Συλλόγου για τη νέα θητεία (διαδικτυακά και δια ζώσης, δηλαδή ο καθένας επέλεγε τον τρόπο που τον εξυπηρετούσε καλύτερα). Ο κόσμος προτίμησε τον διαδικτυακό τρόπο και περίπου τα 2/3 των καταστηματαρχών επέλεξαν να ψηφίσουν διαδικτυακά. Οπότε από αυτούς που έχουν εκλεγεί αποφασίζεται μεταξύ τους το νέο ΔΣ. 

Όσο αφορά την έλευση των επαγγελματιών που έσπευσαν στις κάλπες, η κα Κωνσταντινίδου επεσήμανε ότι «το ενήμερο μητρώο του Συλλόγου είναι στα 350 άτομα και αυτοί που προσήλθαν για να ψηφίσουν είναι 250 άτομα». Μάλιστα υποσχέθηκε ότι το νέο ΔΣ θα αποτελείται από νέους ανθρώπους «που επέλεξαν την πόλη τους για να ασκήσουν το επιχειρείν».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 6/10/2021}