Ακόμα με ιδίους πόρους ξανανοίγουν οι παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής

Υπάρχουν 6 πιστοποιημένες, 10 βρίσκονται σε διαδικασία επισκευής/κατασκευής και ξεκινούν οι διαδικασίες επισκευής για ακόμα 20 εντός του 2018 – Καμία ενίσχυση προς το παρόν από το υπουργείο Εσωτερικών

Με σταθερούς αλλά όχι και τόσο γρήγορους ρυθμούς, προχωρά η αποκατάσταση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών του Δήμου Κομοτηνής, που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία τους.

Όπως είναι γνωστό, το Μάρτιο του 2017, ο Δήμος Κομοτηνής, όπως και οι όμοροι Δήμοι, είχαν προχωρήσει στην αποξήλωση των παιδικών χαρών που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις, μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Τότε είχε ξεκινήσει και η προσπάθεια για την ανακατασκευή τους ώστε να πληρούν τους όρους και τις απαιτήσεις της πιστοποίησης, με ήδη 6, που είχαν κατασκευαστεί μέσω του προγράμματος Leader, να έχουν πάρει την κατάλληλη πιστοποίηση.

Από το 2017 προχωρά η ανακατασκευή περίπου 10 παιδικών χαρών, με τον Δήμο να έχει διαθέσει περίπου 500.000 ευρώ για αυτό το σκοπό, ενώ ήδη για το 2018 προετοιμάζεται διαγωνισμός ώστε να γίνει η ανακατασκευή ακόμα 20 παιδικών χαρών.

Προς το παρόν οι επισκευές αυτές γίνονται, όπως και σε όλη την Ελλάδα, με πόρους των κατά τόπους Δήμων.

Σε αυτή τη διαδικασία είχε προθυμοποιηθεί να βοηθήσει το Υπουργείο Εσωτερικών, με τον γ.γ. του Υπουργείου κ. Κ. Πουλάκη να καλεί τον Απρίλιο του 2017, όλους τους ενδιαφερόμενους δήμους σε καταγραφή των αναγκών τους, συμπληρώνοντας το σχετικό τεχνικό δελτίο μέχρι τις 31 Μαΐου 2017.

Πολλοί Δήμοι τότε, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κομοτηνής, είχαν αποστείλει τα τεχνικά δελτία στο Υπουργείο, όμως από τότε δεν φαίνεται να έχει γίνει κάποια ιδιαίτερη κίνηση για χρηματοδότηση ή για προκήρυξη έργου.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 31/1/2018}