Κομοτηνή: Πράσινο «φως» για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Έπεσαν υπογραφές για την αδειοδότηση της λειτουργίας τους

Στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως υπεγράφη η άδεια λειτουργίας των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14/10 ο σύλλογος μέριμνας ΑμεΑ νοητικής υστέρησης νομού Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι».

Πρόκειται για την επίτευξη ενός στόχου κεφαλαιώδους σημασίας για τον σύλλογο, που θα επιτρέπει στους ωφελούμενους του συλλόγου – ιδίως όσους δεν έχουν οικογένειες – να διαβιώσουν με αξιοπρέπεια. Οι στέγες αυτές σε πρώτη φάση έχουν βρεθεί και θα λειτουργούν με την απαραίτητη στελέχωση μέσα στην Κομοτηνή. Συγχρόνως όμως οι άνθρωποι του συλλόγου εργάζονται μεθοδικά για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου σχεδίου που είναι η κατασκευή και πλήρης λειτουργία τέτοιων στεγών στην έδρα του συλλόγου (σ.σ. το νέο κτίριο) που μέχρι στιγμής λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία το Κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ως «Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» (Σ.Υ.Δ.) σύμφωνα με το οικείο ΦΕΚ ορίζεται το σύνολο των χώρων που διατίθενται για την μόνιμη διαβίωση – κατοικία των ατόμων με αναπηρία με οργανωμένη υποστήριξη από τον Φορέα, έτσι ώστε να διασφαλίζονται συνθήκες κατάλληλες για ύπνο, σωματική υγιεινή, καθαριότητα και αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση.

Το πρώτο βήμα για τη λειτουργία τέτοιων στεγών υπό την αιγίδα των «Αγίων Θεοδώρων» στην Κομοτηνή έγινε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, όταν έπεσαν οι υπογραφές αδειοδότησης της λειτουργίας τους, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη και του διοικητικού διευθυντή της μονάδας των «Αγίων Θεοδώρων» Ηλία Ποιμενίδη.

Οι Στέγες αυτές χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 15/10/2019}