Αντιπυρικές εργασίες σε αλσύλλια του Δήμου Κομοτηνής

Θα εκτελεστούν περιμετρικά του τουριστικού περιπτέρου της Νυμφαίας, των δημοτικών κατασκηνώσεων, των αλσυλλίων οικισμών Μέσης, Θρυλορίου, Ροδίτη, Ν. Σιδηροχωρίου του αλσυλλίου Παραλίας Μέσης και των αλσυλλίων Φαναρίου και Αρωγής

Μεγάλη ποσότητα ξηροτάπητα (πευκοβελόνες – κλαδιά – κουκουνάρες). Ξερές βελόνες ξερά χόρτα και κλαδιά περιμετρικά του Τουριστικού Περιπτέρου της Νυμφαίας, των Δημοτικών κατασκηνώσεων, των δασυλλίων Οικισμού Μέσης, Παραλίας Μέσης, οικισμού Φαναρίου, παραλία Φαναρίου, οικισμού Αρωγής, οικισμού Θρυλορίου, οικισμού Ν. Σιδηροχωρίου, οικισμού Ροδίτη. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά την επικίνδυνη θερινή περίοδο (Ιούνιο – Ιούλιο -Αύγουστο). Η γειτνίαση του δάσους της Νυμφαίας με χώρους ασκήσεως (πεδία βολής), παρακείμενων στρατοπέδων. Τα δασύλλια Φαναρίου, Παραλίας Μέσης, οικισμού Μέσης και Αρωγής, Θρυλορίου, Ν. Σιδηροχωρίου, Ροδίτη και το Τουριστικό Περίπτερο Νυμφαίας, αποτελούν πόλο έλξης ολοένα και περισσότερων κατοίκων της Κομοτηνής. Η γειτνίαση των δημοτικών κατασκηνώσεων με δασωμένη περιοχή και σιτοχώραφα.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, είτε από μόνοι τους, είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους, μπορούν να συμβάλλουν τόσο στην εμφάνιση, όσο και στην γρήγορη μετάδοση πυρκαγιάς. Προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο κίνδυνος εκδήλωσης και κυρίως εξάπλωσης πυρκαγιάς, ο Δήμος Κομοτηνής  διέθεσε ένα κονδύλι της τάξης των 19.950,00 € για την διενέργεια εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε συγκεκριμένες περιοχές ευθύνης του. Στην σχετική πρόσκληση που εξέδωσε ο Δήμος κατατέθηκαν τρεις προσφορές, εκ των οποίων η μία κρίθηκε συμφερότερη, οπότε αναδείχθηκε ο ιδιώτης που θα αναλάβει να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες.

Οι εργασίες θα εκτελεστούν περιμετρικά του Τουριστικού Περιπτέρου της Νυμφαίας, των Δημοτικών κατασκηνώσεων, των αλσυλλίων οικισμών Μέσης, Θρυλορίου, Ροδίτη, Ν. Σιδηροχωρίου του αλσυλλίου παραλίας Μέσης και των αλσυλλίων Φαναρίου και Αρωγής. Συγκεκριμένα θα γίνει απόξεση, απομάκρυνση πεσμένων ξερών κλαδιών, τυχόν σκουπιδιών, κλάδεμα χαμηλών θάμνων, δένδρων και ότι άλλο είναι απαραίτητο στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 5/6/2019}