Κομοτηνή: 1.500 επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγοράς θα διανείμει ο Δήμος

Στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα ανακύκλωσης, σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων και μείωσης της πλαστικής σακούλας, ο Δήμος Κομοτηνής θα προβεί στην προμήθεια και διανομή 1.500 επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών αγοράς.

Η προμήθεια εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες θα είναι από ανακυκλωμένο υλικό, θα έχουν διαστάσεις 50Χ40Χ15 και χωρητικότητα 30λίτρων, ενώ θα φέρουν μήνυμα για τη μείωση της πλαστικής σακούλας. Η εκτιμώμενη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 3.410 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Μουρτίδη, η διανομή των τσαντών θα γίνει σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε δημοτικά σχολεία της πόλης. «Θα προσπαθήσω να διανεμηθούν στα μικρά παιδιά», σημειώνει ο κ. Μουρτίδης, «γιατί πιστεύω πως αυτά θα είναι που θα στηρίξουν την ανακύκλωση, ξεκινώντας από το σχολείο, την κοινωνία, το σπίτι τους». «Γιατί τα παιδιά», συμπληρώνει, «έχουν τον τρόπο να μας πείσουν για την προσπάθεια αυτή».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 26/3/2019}