Ένας οδηγός πράσινης μετακίνησης και στην Κομοτηνή

Παρουσιάστηκε ο πρώτος Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης «GreenYourMove» – Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την υποστήριξη του Αστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής

Να διευκολύνει και να αυξήσει τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ελαχιστοποιώντας την περιβαλλοντική επιβάρυνση των χρηστών του φιλοδοξεί ο πρώτος Οικολογικός Πλοηγός Μετακίνησης που ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παρουσίασε στην Κομοτηνή την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με την υποστήριξη του Αστικού  ΚΤΕΛ Κομοτηνής.

Ο πλοηγός, με το όνομα LIFE GreenYour Move, που είναι διαθέσιμος διαδικτυακά αλλά και σαν εφαρμογή για κινητά και tablet, παρουσιάστηκε στην Αίθουσα του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής με την συμμετοχή του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κομοτηνής, του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Περπατώ» και του Συλλόγου «Θράκας Ιππέας».

Το LIFE Green Your Move (LIFEGYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον – LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά 6 εταίρων με επικεφαλής το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και τον Επίκουρο Καθηγητή Γεώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη, και εταίρους από την Ελλάδα την AVMAP GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε, την Τσεχία την CHAPS spol. s.r.o. και την Σλοβακία την INPROP.

Mαθηματικοί  αλγόριθμοι και τα μοντέλα υπολογισμού των εκπομπών θα ενσωματωθούν στους προσεχείς μήνες σε παρόμοια συστήματα τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία στην Τσεχία, την Σλοβακία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μελλοντικά αναμένεται όχι μόνο η επέκταση της λειτουργίας του πλοηγού σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, αλλά και η δημιουργία ενός παν-Ευρωπαϊκού πλοηγού μετακίνησης σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς που σέβεται το περιβάλλον.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, του Κώστα Μαρκενδούδη, 18/9/2018}