Κ. Χουβαρδάς: «Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή δεν είναι fake news»

Ήδη επί ποδός οι αρμόδιοι για την καταγραφή των ζημιών 

Από τον Ίασμο όπου βρισκόταν μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ ο κ. Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ, έδωσε το στίγμα της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή. Υπήρχε μια χειμαρρώδης πλημμύρα στον Ίασμο, εξήγησε ο ίδιος, αποδίδοντας το φαινόμενο τόσο στο ανάγλυφο της περιοχής όσο και στο ραγδαίο της κακοκαιρίας. Η επόμενη μέρα, όπως επεσήμανε ο κ. Χουβαρδάς βρίσκει επί ποδός τους αρμοδίους, που καταγράφουν τις ζημιές –όχι μόνο στον Ίασμο αλλά και σε άλλες περιοχές– ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται για αποζημιώσεις κατοικιών, καταστημάτων και αγροτικών εκτάσεων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να σημειώσει πως από τη χθεσινή κακοκαιρία επλήγησαν κυρίως η Ροδόπη και ο Έβρος, ωστόσο το πρωινό της Τετάρτης ζημιές καταγράφηκαν και στην περιοχή της Περάμου, όπου εκκενώθηκε κατασκήνωση και είχαμε πολλές πτώσεις δέντρων και διακοπή ρεύματος.

Όπως εκτίμησε ο κ. Χουβαρδάς η διαχείριση του φαινομένου ήταν η ενδεδειγμένη από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, αποδίδοντας την ένταση της κακοκαιρίας στην κλιματική αλλαγή, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς η κλιματική αλλαγή δεν είναι fake news και θα την βλέπουμε όλο και πιο συχνά».

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 11/7/2019}