Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες περιοχές της Π.Ε Ξάνθης με παρέμβαση Σπ. Τσιλιγγίρη

Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών που προκλήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους το περασμένο διήμερο σε όλον τον νομό Ξάνθης. Εκτός από δεκάδες πτώσεις δέντρων, καταστροφές υπήρξαν και σε σταυλικές εγκαταστάσεις αλλά και σε αγροτικές καλλιέργειες ιδιαίτερα σε δενδρώδεις.

Οι συγκεκριμένες καλλιέργειες υπέστησαν ζημιές μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών και το διαδοχικό χτύπημα των ανέμων με αποτέλεσμα να εκριζωθούν αρκετά δενδρύλλια λόγω της σαθρότητας του εδάφους.

Ο βουλευτής κ Σπύρος Τσιλιγγίρης επικοινώνησε το πρωί με το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης κ.Αθανασά και του μετέφερε την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Π.Ε Ξάνθης σε ότι αφορά τις καταστροφές από την ανεμοθύελλα ζητώντας την άμεση επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ ώστε να καταγραφούν επίσημα και εν συνεχεία να κινηθεί η διαδικασία των αποζημιώσεων.

Ο κύριος Αθανασάς δεσμεύτηκε απέναντι στον βουλευτή να αποσταλεί κλιμάκιο μέσα στις επόμενες ημέρες ενώ την ίδια στιγμή εντείνεται η αγωνία των πληγέντων που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης λόγω και των τελευταίων εξελίξεων.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 6/4/2020}