Κέντρο αναρρίχησης έρχεται στο Πανθρακικό Στάδιο

Με τρεις τοίχους αναρρίχησης και θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες.

Κέντρο αναρρίχησης θα δημιουργηθεί στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Αυτό προκύπτει από τις συναντήσει πού είχε πρόσφατα σε Υπουργεία ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. Ο ίδιος συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ του «Χ» που έκανε λόγο για δημιουργία πίστα αναρρίχησης στο Πανθρακικό Στάδιο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας «στη συνάντησή του με τον κο Αυγενάκη, ο κος Μέτιος ενημερώθηκε επίσης για τα έργα που υλοποιούνται στο στάδιο και συμφωνήθηκε η κατασκευή ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες. Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μέτιος συζήτησαν ακόμη κοινές αθλητικές δράσεις που θα μπορούσαν να συνδιοργανωθούν από το Υπουργείο και την Περιφέρεια σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Λύσεις και για το χιονοδρομικό του Φαλακρού

Όσο αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει, σύμφωνα την ανακοίνωση της Περιφέρειας «το ζήτημα διευθετείται καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια».

Ο κος Μέτιος περάν του κου Αυγενάκη συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Αναφορικά με το θέμα το Φαλακρού τονίζεται ότι ο κος Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κο Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί σε αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κο Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κος Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κο Αμυρά και συνάντηση με τον κο Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια.

Με αυτόν τον τρόπο, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 14/12/2021}