Κεντρική Αγορά στις Αποθήκες της «ΚΥΔΕΠ»

Η δημιουργία της, αποτελεί αίτημα των επαγγελματιών τροφίμων της Αλεξ/πολης – Τι ζητούν οι ιχθυοπώλες  

Η αποκατάσταση και αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών της ΚΥΔΕΠ είναι μια πονεμένη ιστορία για την Αλεξανδρούπολη… Μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί για χρόνια για το πού ακριβώς ανήκουν, πού και εάν μπορούν να παραχωρηθούν και εντέλει αξιοποιηθούν κατάλληλα.

Στο μεταξύ, ο καιρός περνάει και παρά τις όποιες προθέσεις όσων πέρασαν από τον δημαρχιακό θώκο, κανένα βήμα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα τα κτίρια των αποθηκών να παλιώνουν μέρα με την μέρα…

Το ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, σε επαφή που είχε με ιχθυοπώλες καθώς και μανάβηδες, έγινε δέκτης ενός πάγιου αιτήματος, που αν μη τι άλλο, έχει βάση και λογική.

Αυτό που ζητούν λοιπόν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων τροφίμων είναι να γίνει επιτέλους μια μεγάλη κεντρική αγορά, όπου ο καταναλωτής θα μπορεί να κάνει άνετα τις αγορές του.

Από τη στιγμή μάλιστα που η αγορά αυτή θα είναι στεγασμένη, τότε οι καταναλωτές θα μπορούν να την επισκέπτονται ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Η αγορά αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενηθεί στις αποθήκες της ΚΥΔΕΠ, όπου ο χώρος είναι μεγάλος και άνετος, σχεδόν ιδανικός για μια κλειστή αγορά.

Παράδειγμα άλλωστε αποτελούν η Βαρβάκειος αγορά στην Αθήνα, όπως επίσης και η κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, όπου όλα τα καταστήματα τροφίμων είναι στεγασμένα.

Ψάρια, λαχανικά, φρούτα, κρέατα και άλλου είδους τρόφιμα, θα μπορούν να πωλούνται εκεί, χαρίζοντας ποικιλία και στις τιμές.

Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η αλλοτινή ιχθυαγορά της Αλεξανδρούπολης διαλύθηκε πριν από κάποια χρόνια – και από τότε δεν έχει κατασκευαστεί κάτι αντίστοιχο – είναι πάγιο αίτημα των ιχθυοπωλών (τα καταστήματα των οποίων διασκορπίστηκαν από ‘δω κι από ‘κει στην πόλη), να δημιουργηθεί ένας χώρος όπου θα είναι και πάλι όλοι μαζί.

Τώρα, κατά πόσο είναι αυτό εφικτό και πόσο χρόνο θα πάρει, ακόμη κι αν βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει η δημοτική αρχή, για να ωφεληθεί πρώτα και κύρια η τοπική αγορά.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, του Μ.Κ., 15/1/2019}