Καθαρισμός σκουπιδιών στο Δέλτα του Έβρου

Η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα Κυριακή 2 Ιουνίου, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού και των χρηστών της περιοχής για τις αξίες του υγροτόπου του Δέλτα Έβρου και γενικότερα του περιβάλλοντος.

Από τις 9:00 το πρωί ως τις 2:00 μετά το μεσημέρι, η Μονάδα Διαχείρισης σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξανδρούπολης – Δημοτική Ενότητα Φερών και τον Σύλλογο “Αινήσιο Δέλτα Έβρου”, με τη συμμετοχή ομάδων και εθελοντών, πραγματοποίησε καθαρισμό στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Έβρου.

Οι ομάδες και οι εθελοντές, πριν την μετάβασή τους στον υγρότοπο για τον καθαρισμό, είχαν την ευκαιρία, μέσω της προβολής ταινίας, να ενημερωθούν για την αξία των υγροτόπων τόσο αναφορικά με το περιβάλλον όσο και με τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, αλλά και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση. Η προβολή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα προβολών του Τουριστικού Περιπτέρου Φερών (σημείο εκκίνησης της δράσης), όπου υπήρχε και έκθεση φωτογραφίας για την ρύπανση.

Το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών με τα πλωτά του μέσα και με προσωπικό, συνέβαλε στην προσπάθεια που διοργάνωσε η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς ΟΦΥΠΕΚΑ, ο Σύλλογος Ανήσιο ΔΕΛΤΑ, ο Δήμος και η ΕΡΤ στον καθαρισμό-συγκέντρωση σκουπιδιών από σημείο του Δέλτα Έβρου.

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και οι Μονάδες Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας μας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με περισσότερες από σαράντα εκδηλώσεις σε όλη τη Ελλάδα, από την Ήπειρο και τις Πρέσπες ως τη Ροδόπη και τον Έβρο, από την Αττική έως τα Δωδεκάνησα, την Πελοπόννησο και τα Ιόνια Νησιά.

Πηγή https://www.evros24.gr/ 2/6/2024