Κατάληψη επ’ αόριστον & με τα τρακτέρ στη γέφυρα Καστανεών θα κάνουν οι αγρότες του Έβρου

Δυναμικές αποφάσεις πήραν οι αγρότες στην  συνεδρίαση της 22/1 στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Οι αγρότες του Βορείου Έβρου μετά από την ενημέρωση που είχαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Κώστα Βενετίδη για τη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου.

«Δεν μείναμε καθόλου ευχαριστημένοι από αυτά που ακούσαμε. Τίποτα για τις αποζημιώσεις για το βαμβάκι, τίποτα για το σιτάρι. Ο Έβρος είναι ειδική περίπτωση, κι εμείς πήραμε πάλι δεσμεύσεις και «θα». Στις 30 του μηνός θα κατέβουμε με τα τρακτέρ στη γέφυρα στις Καστανιές και θα μείνουμε εκεί μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη», δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου Γιάννης Μαργαριτίδης.

Να σημειωθεί ότι η διαμαρτυρία είχε προγραμματιστεί για την Δευτέρα στις 28/01, όμως «επειδή ο καιρός δίνει βροχές, το πάμε Τετάρτη για να στήσουμε και τα σπιτάκια και τα υπόστεγα που θα καθόμαστε εκεί».

Οι αγρότες μετά από σύσκεψη έκαναν και «ντου» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας που βρισκόταν σε εξέλιξη, διατυπώνοντας τα αιτήματά τους.

Όσο για το πόσο θα διαρκέσει η κινητοποίηση, παραμένει άγνωστο. «Το 2016 είχαμε κάτσει 45 μέρες και το 2017 20. Τώρα θα δούμε».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 23/1/2019}