Περιβάλλον: Καρυδόρεμμα Κομοτηνής, ένας αναξιοποίητος, αλλά όμορφος χώρος

Περί Καρυδορέμματος… η συζήτηση στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2018, με την δημοτική αρχή να εντάσσει την αξιοποίηση της περιοχής Καρυδορέμματος στον άξονα “Αναβάθμιση φυσικού περιβάλλοντος και ενίσχυση και προστασία του πρασίνου” και την αντιπολίτευση να κατηγορεί τη διοίκηση του Δήμου ότι δεν κάνει τίποτα για την αξιοποίησή του. Η αλήθεια φυσικά πιστώνεται στην αντιπολίτευση και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει με μία επιτόπια επίσκεψη στο πάρκο.

Όπως όμως διαπίστωσε ο “Χ” σε χθεσινή του επίσκεψη όσα δεν κάνει η δημοτική αρχή στο Καρυδόρεμμα, τα κάνει η φύση, προσφέροντας μοναδικές εικόνες. Οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση υδάτων εντός του πάρκου και τη δημιουργία μίας μικρής τεχνητής, θα λέγαμε, λίμνης. Στο άκρον αυτής μάλιστα ξεπρόβαλε ένα μικρό κομμάτι γης και εκεί είδαμε να ξεκουράζονται πουλιά. Πέριξ της μικρής αυτής λίμνης πετούσαν άλλα είδη. Και μπορεί τα λογιών απορρίμματα να “χαλούσαν” αυτές τις εικόνες, όμως τελικά αρκεί κανείς να δει τον χώρο με προοπτική.

Ίσως δεν απαιτείται ένα “φαραωνικό” έργο, όπως αυτά που ευαγγελίζονταν προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά καθαριότητα, φωτισμός και μία διαμόρφωση του πάρκου ώστε να είναι προσβάσιμο και ασφαλές.

Μέχρι να αποφασίσουν στο Δήμο να προχωρήσουν έστω σε αυτήν την υποτυπώδη παρέμβαση η αξιοποίηση του Καρυδορέμματος θα αποτελεί κωδικό σε ένα ετήσιο πρόγραμμα 131 σελίδων, αλλά σίγουρα ένας ελκυστικός προορισμός για τα πλάσματα της φύσης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 16/2/2018}