Σάπες: Κέφι, χορός, διασκέδαση και παιχνίδια στο τοπικό καρναβάλι

Ήταν το 2ο κυνήγι του χαμένου θησαυρού “ο γύρος των Σαπών σε μία μέρα”

Με πολύ κέφι, χορό, διασκέδαση και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, έλαβε χώρα, τις πρωινές ως απογευματινές ώρες του Σαββάτου 9/3, το καρναβάλι των Σαπών. Ήταν το 2ο κυνήγι του χαμένου θησαυρού με τίτλο “ο γύρος των Σαπών σε μία μέρα”.

Η οργανωτική επιτροπή είχε προετοιμάσει πλήθος παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, διάφορες δοκιμασίες από τις οποίες έπρεπε να περάσουν οι καρναβαλιστές, προκειμένου – εκτός από το να περάσουν καλά – να βγουν και νικητές στον γύρο των Σαπών. Μάλιστα, η ομάδα που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς, η ομάδα Κουβανέιρος, κέρδισε και χρηματικό έπαθλο αξίας 500 ευρώ. Η δεύτερη ομάδα Σειρήνες κέρδισε εκδρομοεπιταγή αξίας 300 ευρώ, ενώ η τρίτη ομάδα Μια Φορά κι Έναν Καιρό κέρδισε ένα τραπέζι αξίας 150 ευρώ στις Σάπες.

Μπορεί να μην έγινε κοσμοσυρροή στις Σάπες, ούτε να αναβιώθηκε το παλιό καρναβάλι Σαπών, αλλά όλοι όσοι έσπευσαν στις Σάπες, από όλο τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών και γειτονικές περιοχές, σίγουρα πέρασαν καλά και συνομολόγησαν την ανάγκη η εκδήλωση να συνεχιστεί και το 2020.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 10/3/2019}