Ξεχείλισαν από… καπάκια οι καρδιές μας!

Καρδιές γεμάτες από το απόθεμα της καρδιάς των δημοτών της Αλεξανδρούπολης γεμίζουν καθημερινά με πλαστικά καπάκια, με σκοπό να ανακυκλωθούν.

Οι καρδιές έχουν τοποθετηθεί και σε οικισμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης και η ανταπόκριση είναι αξιοζήλευτη.

Δυστυχώς όμως ο κ. Γ.Κ κάτοικος της Άνθειας έρχεται με μια καταγγελία του να μας “χαλάσει” αυτή την διάθεση καθώς κάνει λόγο για απαξίωση και για ενέργειες για “τα μάτια του κόσμου”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από τοποθετημένη καρδια για τη συλλογή καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων στην Άνθεια την οποία με χαρά τα παιδάκια και οι γονείς της περιοχης γέμισαν και εδώ και 15 ημέρες μένουν μέσα και ο αέρας τα παρασέρνει παντού στο χώρο.

Η καρδιά είναι τοποθετημένη απέναντι από το δημαρχείο Ανθείας και δείχνει την απαξίωση τους απέναντι στην ενέργεια αυτή…Όλα για τα μάτια του κόσμου καθώς είναι γνωστό ότι στα χωρια ο Δήμος πετάει ότι περισσεύει στην πόλη απλά για να δείξει ότι κάτι κάνει όπως κ με τους ημιυπογείους καδους.”

Επειδή πρόκειται για μία κίνηση με σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο ευελπιστούμε ότι πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό. 

Υπενθυμίζουμε πως τα καπάκια συλλέγονται και προορίζονται για ανακύκλωση. Ανταποδοτικά θα λαμβάνει ο Δήμος αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία θα δίνονται σε συνδημότες  ή απινιδωτές ή ακόμη και είδη σχολικού εξοπλισμού.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 29/3/2022}