Να ενταχθεί ο καπνός στις συνδεδεμένες ενισχύσεις το αίτημα του Εσάτ Χουσεΐν προς τον Βαγγέλη Αποστόλου

Το αίτημα του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης να ενταχθεί ο καπνός στην συνδεδεμένη ενίσχυσή, κατέθεσε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο πρόεδρος τους κ. Εσάτ Χουσεΐν.

Ο Συνεταιρισμός τους, σημείωσε, έχει 6.000 μέλη, με συνολικά 9.000 ενεργούς καλλιεργητές στη Θράκη, που απασχολούνται σε μονοκαλλιέργεια καπνού.

Το 2010, σημείωσε, μόνο από τους καπνοπαραγωγούς κόπηκε 50%, που υπέστησαν την μεγαλύτερη αδικία, παρόλο που παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν, που στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι εξαγώγιμο, φέρνοντας συνάλλαγμα 370 εκ. ευρώ στη χώρα.

Ο πρόεδρος ζήτησε τώρα που γίνεται αναθεώρηση της ΚΑΠ και ξεκινά η διαδικασία για τη νέα ΚΑΠ, να μπει ο καπνός στην συνδεδεμένη ενίσχυση, προειδοποιώντας ότι μέσα σε 2 χρόνια θα μηδενιστεί η ενίσχυση του καπνού, όταν ο μπασμάς, που καλλιεργείται στην περιοχή μας, έχει ζήτηση και φέρνει εισόδημα.

Ειδικά στη Ροδόπη, όταν έχει σταματήσει η βιομηχανική παραγωγή και η οικοδομική δραστηριότητα, αποτελεί τη μόνη στήριξη των οικογενειών, για αυτό ζήτησε το Υπουργείο να επιληφθεί επ’ αυτού.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, του Κώστα Μαρκενδούδη, 17/11/2017}