Κ. Ζεΐνη: Καιρός για…μπάνια από την άλλη εβδομάδα

Βροχερή και η τρέχουσα εβδομάδα στην περιοχή – «Θερμότερο» κατά έναν με ενάμιση βαθμό (Μ.Ο) το φετινό καλοκαίρι

Άλλη μια εβδομάδα με ανάλογο, βροχερό, καιρικό σκηνικό, θα διανύσει η περιοχή μας, μέχρι να φανεί ξανά – από την ημέρα του Αγίου Πνεύματος και εντεύθεν – ο ήλιος και να χτυπήσει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς ο… «Κέλσιος» ο οποίος θα φέρει φέτος κατά μέσο όρο, +1 με +1.5 βαθμό κελσίου, όπως εξηγεί αποκλειστικά στην «Θ», η Τμηματάρχης Προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κ. Κωνσταντίνα Ζεΐνη.

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αναλυτικότερα η κ. Ζεΐνη, αναφέρει ότι:

Από την άλλη εβδομάδα, αρχίζει να φτιάχνει ο καιρός. Και αυτή η εβδομάδα θα κυλήσει άστατα, με βροχές κατά περιόδους, αλλά από την άλλη εβδομάδα, αρχίζει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία και έρχεται ο καιρός για μπάνια.

Είχαμε μια παρατεταμένη περίοδο ανομβρίας από το Πάσχα και μετά για ένα μήνα περίπου και έχουμε περίπου δέκα μέρες μια αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες, που χρειάζονταν κιόλας σε πολλές περιοχές για την γεωργία και όχι μόνον. Απλώς συνέπεσαν με την έναρξη του Ιουνίου.

ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ

Αναφορικά με τις χαλαζοπτώσεις του προηγούμενου διαστήματος στην περιοχή, η ίδια εξήγησε ότι:

Δεν είναι περίεργο για την εποχή. Είναι κάτι συνηθισμένο τον Ιούνιο. Δεν είναι κάτι απίθανο να συμβεί.

ΣΥΝ ΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑΜΙΣΗ ΒΑΘΜΟ ΚΕΛΣΙΟΥ «ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ

Οι Εποχικές Προγνώσεις δείχνουν για την περιοχή μας (για την Νότια Βαλκανική) 1 με 1.5 βαθμό λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Αυτό κατά μέσο όρο, αν η μέση θερμοκρασία είναι γύρω στους 30, να είναι στους 30Ο –  31.5Ο .

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχουμε «επεισόδια» καύσωνα ή μπορεί και να έχουμε και απλώς μέσα στις 90 μέρες, στον κύκλο του Καλοκαιριού, να έχουμε μια σειρά ημερών που να κατανέμονται λίγο πιο πάνω ή λίγο πιο κάτω από αυτήν την χρονοσειρά. Να έχουμε για παράδειγμα αρκετές μέρες με 36άρια. Όσον αφορά στον υετό (βροχοπτώσεις), οι μακροπρόθεσμες αυτές προβλέψεις δείχνουν ότι είμαστε στα φυσιολογικά επίπεδα. Δεν δείχνουν δηλαδή να αποκλίνουμε και να υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά στην περιοχή μας.

Όλα αυτά βέβαια, μένουν να επαληθευθούν στην πράξη.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 15/6/2021}