Αλεξανδρούπολη: Καφές με το… μέτρο ελέω κορωνοϊού

Αντί για δίσκους με ποτήρια και φλιτζάνια, οι περισσότεροι καταστηματάρχες εστίασης και στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκαν να κρατούν μέτρο την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων τους μετά την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού.

Αυτό φυσικά για να διαπιστώσουν ότι τοποθέτησαν τα τραπεζοκαθίσματά τους σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου, οι οποίες διασφαλίζουν τους ίδιους από τη μία αλλά και τους πελάτες τους από την άλλη.

Η 25η Μαΐου πάντως βρήκε πολλούς Αλεξανδρουπολίτες στο δρόμο και αρκετούς από αυτούς να δοκιμάζουν τον πρώτο καφέ μετά από σχεδόν τρεις μήνες καθήμενοι σε καφετέρια.

Την ίδια ώρα όμως οι επιχειρηματίες της εστίασης εξακολουθούν να δηλώνουν την απογοήτευσή τους από τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του κλάδου τους, έχοντας την πεποίθηση ότι αυτά δεν είναι αρκούντως βοηθητικά. «Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες επιχειρηματίες της Εστίασης καλούνται χωρίς καμμία ουσιαστική βοήθεια να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις εργασίας των συνεργατών τους» σχολίασε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Σωματείου Καφέ Εστίασης της Αλεξανδρούπολης Νίκος Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων καφέ-εστίασης (που ΔΕΝ έχουν ανοιγοκλεινόμενες τζαμαρίες) θα λειτουργήσουν από τις 15 Ιουνίου και μετά, βάσει του ισχύοντος προγραμματισμού της κυβέρνησης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 25/5/2020}