Γέμισαν οι ημιϋπόγειοι κάδοι; Κάποιοι ασυνείδητοι πετούν εκτός τα σκουπίδια ή κάτι άλλο συμβαίνει;

Αυτή η κατάσταση υπήρχε χθες τα ξημερώματα σε κάποιους από τους ημιϋπόγειους κάδους και μάλιστα στο πιο… τουριστικό σημείο της Αλεξανδρούπολης, στην παραλιακή οδό.

Φίλος του Evros-news.gr, με αφορμή το ρεπορτάζ μας για την πρώτη αποκομιδή των απορριμμάτων από τους συγκεκριμένους… πολυδιαφημισμένους κάδους της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη και την επισήμανση των προβλημάτων που προέκυψαν, μας έστειλε τις φωτογραφίες αυτές.

Πρόκειται για σημείο που υπάρχουν αρκετά καταστήματα εστίασης, ταβέρνες και εστιατόρια δηλαδή και όπως μας επεσήμανε: “Επειδή οι επαγγελματίες της πόλης είναι ευσυνείδητοι άνθρωποι και επ’ ουδενί δεν θα ήθελαν να υπάρχει δίπλα στα μαγαζιά τους αυτό το άσχημο θέαμα, ίσως να συμβαίνει κάτι άλλο και αρκετές σακούλες με σκουπίδια είναι τοποθετημένες δίπλα στους ημιυπόγειους κάδους. Να γέμισαν, όταν μας διαβεβαίωναν πως η χωρητικότητα τους είναι πολύ μεγάλη και θα λύσει τα όποια προβλήματα; Μήπως τα στόμια στα ανοίγματα είναι μικρά όπως είχε επισημανθεί και δεν χωρούν οι σακούλες να μπουν μέσα; Πάντως ότι και αν είναι συμβαίνει, η συγκεκριμένη εικόνα και κατάσταση δεν περιποιεί τιμή για κανέναν, όταν μάλιστα θέλουμε να λεγόμαστε και τουριστική πόλη και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού”.

Υπάρχει προγραμματισμός; Τρεις φορές έγινε αποκομιδή και ενώ ο κόσμος ακόμα διασκέδαζε

Ο συγκεκριμένος αναγνώστης μας επεσήμανε και κάτι ακόμα, εξίσου σοβαρό πιστεύουμε. “Επειδή βρισκόμουν στην παραλιακή οδό και ενώ τα καταστήματα κάθε είδους, δηλαδή καφέ, ταβέρνες και εστιατόρια ήταν ακόμα ανοιχτά και γεμάτα κόσμο, παρατήρησα πως έγινε τρεις φορές η αποκομιδή των σκουπιδιών από τις υπηρεσίες καθαριότητας. Αρχικά ήρθαν τα απορριμματοφόρα για τους συμβατικούς κάδους. Ακολούθησαν αυτά για τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης και τέλος το γερανοφόρο που αδειάζει τους ημιϋπόγειους κάδους. Όλα αυτά πριν ακόμα κλείσουν τα μαγαζιά και πετάξουν ενδεχομένως και άλλα σκουπίδια, αλλά κυρίως με τον κόσμο να… απολαμβάνει το συγκεκριμένο θέαμα και την συνοδεία της.,.. μυρουδιάς”.

Προγραμματισμός δεν υπάρχει στην υπηρεσία Καθαριότητας; Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Ζιώγας ασχολείται με το αντικείμενο; Μέχρι τα τέλη Αυγούστου είναι στην θέση του και προφανώς εισπράττει και κανονικά τις όποιες αποδοχές. Μήπως επειδή η παράταξη του ηττήθηκε τα παράτησε και παρατηρείται αυτό το μπάχαλο; Μήπως το μόνο που τους ενδιαφέρει και αυτόν και τον νυν δήμαρχο κύριο Λαμπάκη είναι η ένσταση που κατέθεσαν και τι θα γίνει. Παράτησαν ένα τόσο σοβαρό θέμα για την “εικόνα” και την λειτουργία της πόλης, που έχει αντίκτυπο και στους επισκέπτες της”;

Ερωτήματα που πάντως δεν είχαμε εμείς να του δώσουμε απάντηση. Αυτήν πρέπει να την δώσουν τόσο ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Χρήστος Ζιώγας, αλλά και συνολικά η απερχόμενη δημοτική αρχή.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 4/8/2019}