Συγκίνηση: Η Θρακιώτικη φορεσιά στην προεδρική φρουρά

Στα τέλη Δεκεμβρίου ’19 πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση για την ένταξη της παραδοσιακής αντρικής ενδυμασίας της Θράκης στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.

Σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θράκης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη αλλαγή φρουράς με τη θρακιώτικη φορεσιά, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, στην Αθήνα.

Εικόνες και βίντεο από την Αθήνα μετέφερε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων, με το εξής μήνυμα:

14 Μαΐου 1920 – 14 Μαΐου 2020: 100 Χρόνια Ελεύθερη Θράκη

Χρόνια Πολλά Θράκη – Χρόνια Πολλά στους απανταχού Θρακιώτες.

Σήμερα θα βρισκόμασταν μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για την πρώτη επίσημη παρουσίαση της Θρακιώτικης ενδυμασίας από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, τιμώντας έτσι στο ελάχιστο τους αγώνες και τη συνεισφορά των Θρακών στους απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας.

Δυστυχώς, η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει η κυβέρνηση, απέτρεψε μία μεγάλου βεληνεκούς διοργάνωση, χωρίς την παρουσία κόσμου αλλά και την κατάθεση στεφάνου από τις αρχές του τόπου μας.

Παρ’ όλα αυτά, εξασφαλίσαμε φωτογραφίες και βίντεο από την Πρώτη επίσημη παρουσίαση της Θρακιώτικης φορεσιάς στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 14/5/2020}