Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή – Η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου

Εγκληματική οργάνωση κρίθηκε η Χρυσή Αυγή σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Από τα 18 πολιτικά πρόσωπα που καταδικάστηκαν, τα επτά, ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν στη φυλακή.

Μετά από 5,5 χρόνια, όλα τα πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, ανάμεσά τους και ο αρχηγός της οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος καταδικάστηκαν. Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο ενώ αντίστοχο κλίμα επικρατεί και έξω από το Εφετείο καθώς οι συγκεντρωμένοι υποδέχθηκαν την ανακοίνωση με πανηγυρικό τρόπο.

Από τους 18 πολιτικούς που δικαστήκαν σε αυτή τη δίκη, οι επτά κρίθηκαν ένοχοι όχι απλώς για συμμετοχή, αλλά για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Γιώργο Γερμενή.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτός ο στενός πυρήνας της Χρυσής Αυγής εκπονούσε το σχέδιο για να γίνονται επιθέσεις και χτυπήματα που έφτασαν έως τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Τα επτά αυτά πολιτικά στελέχη που καταδικάστηκαν για διεύθυνση πολιτικής οργάνωσης, καταδικάστηκαν για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα, που είναι πολύ πιθανό να τους ανοίξει την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 7/10/2020}