Γέμισε το Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής για την Ημεριδα για την ψυχική ανθεκτικότητα με ομιλητές επαγγελματίες ψυχικής υγείας 

Ημερίδα με ομιλητές επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που από ό, τι φάνηκε απασχολεί αρκετό κόσμο όλων των ηλικιών διοργάνωσε το Κέντρο Υγείας Κομοτηνής σε συνεργασία με την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, στα πλαίσια εξωστρέφειας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου 11 Μαρτίου ημερίδα ψυχικής υγείας με θέμα: «Ψυχική Ανθεκτικότητα». Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής και πραγματικά γέμισε από πολίτες όλων των ηλικιών που με ενδιαφέρον άκουσαν τις τοποθετήσεις των ειδικών επί του θέματος.

Ομιλητές ήταν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας της εταιρείας Μαρίνος Δεληγιάννης ψυχίατρος και Κασσιανή Μαδεμλή (ψυχολόγος). Η κα Μαδεμλή ενημέρωσε πως η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος αποτελεί ένα σωματείο μη κερδοσκοπικό που δραστηριοποιείται στη Θράκη από το 1986. «Έχουμε στήσει ένα δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε όλο τον Έβρο και στη Ροδόπη. Υπάρχουν κινητές μονάδες και υπάρχει και το κλιμάκιο παιδιών και εφήβων που υπάρχει εδώ στη Ροδόπη» δήλωσε.

Ο κος Δεληγιάννης σημείωσε ότι η ψυχική ανθεκτικότητα «ταλανίζει (την κοινωνία) πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μακροχρόνιες καταστάσεις που μας έχουν αγχώσει όλους, όπως οικονομική κρίση και covid». Κατά τα τελευταία έτη «ο covid μας αποξένωσε όλους και χάλασε δομές που υπήρχαν και συστήματα αλληλοϋποστήριξης.

Αυτό πλήγωσε τον ψυχισμό και βλέπουμε μια αύξηση της τάξης πάνω του 15% στις αγχώδεις διαταραχές και τις καταθλίψεις» ανέφερε ο κος Δεληγιάννης.

Φωτό: Η κα Μαδεμλή και ο κος Δεληγιάννης

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 14/3/2023}