Η αγροτιά του Έβρου «στο πόδι»: Πανέβρια συγκέντρωση λίγο πριν τα τρακτέρ βγουν στους δρόμους

Δυναμικές θα είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών στον Έβρο, αφού οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται.

Χθες το βράδυ η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα» (11/12) διοργάνωσε συνάντηση στο Σουφλί, στην οποία έλαβαν μέρος εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα από το βόρειο κυρίως τμήμα του Νομού, όπου αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του έτους πρόκειται να λάβει χώρα Πανέβρια συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας, όπου θα αποφασιστεί η ημερομηνία όταν θα βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους στις πόλεις του Έβρου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα συνεδριάσουν οι αγροτικοί σύλλογοι του Νομού, στο Νεοχώρι, στη Βύσσα, στο Πύθιο, στην Ορεστιάδα και στο Τρίγωνο, με τους αγρότες να λαμβάνουν «θέσεις μάχης» απ’ άκρη σ’ άκρη στο Νομό.

Αρχές του 2019 αναμένεται να γίνει και νέα συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Μπλόκων.

«Έχει που μας κοροϊδεύουν από πέρυσι. Είχαμε τέτοιο καιρό συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και δεσμεύθηκε για ακατάσχετο 12.000 €. Ακόμη να εφαρμοστεί αυτό. Το κόστος παραγωγής, οι εγγυημένες τιμές, οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι, ακόμη τίποτα. Το θέμα δεν είναι να είναι θετικό το κλίμα, το θέμα είναι να υπάρξουν δεσμεύσεις», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Γιάννης Μαργαριτίδης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 12/12/2018}