Βήματα προόδου για τη δημιουργία μουσείου στη Γρατινή

Επιστρέφει στον δήμο μέρος του παραχωρηθέντος χώρου για εργασίες επισκευής

Ο Δήμος Κομοτηνής είχε προ καιρού παραχωρήσει, όπως είναι γνωστό, στον πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Γράτινος» την αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Γρατινής. Σκοπός του «Γρατίνου» ήταν να δημιουργήσει εκεί ένα λαογραφικό μουσείο, που θα στέγαζε την ιστορία του οικισμού.

Αν και η συλλογή του απαραίτητου υλικού είχε πραγματοποιηθεί επιτυχώς μέσω δωρεών, η προσπάθεια, εν τέλει, δεν τελεσφόρησε λόγω αδυναμίας του συλλόγου να χρηματοδοτήσει την επισκευή του κτηρίου.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος, το Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή της παραχωρηθείσης αίθουσας στον Δήμο και, στη συνέχεια, την εκ νέου παραχώρησή της στην ΔΚΕΠΠΑΚ που αναμένεται να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες.

«Όλοι οι φορείς θα συνεισφέρουν προκειμένου να επιτευχθεί η δημιουργία του λαογραφικού μουσείου που θα αναδείξει την τοπική παράδοση», σχολίασε εν συντομία ο κ. Γιώργος Πετρίδης, δήμαρχος Κομοτηνής, «ο Σύλλογος κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια, αποφασίσαμε, επομένως, να επιστρέψει στον Δήμο την μία από τις δύο αίθουσες που του είχαν παραχωρηθεί, για να προχωρήσουν τα διαδικαστικά».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, της Χαράς Καϊμάκη, 14/2/2018}