Γραμμή ενημέρωσης για τον κορωνοϊό θα λειτουργήσει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής ενημέρωσης και υποστήριξης για τον κορωνοϊό είναι ένα από τα μέτρα που θα λάβει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των δράσεων του ενάντια στον CONVID-19 που έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο αριθμός της γραμμής δεν έχει γίνει γνωστός ακόμη, ωστόσο η πρόθεση είναι δεδηλωμένη και αποτελεί και απόφαση της σχετικής σύσκεψης που έγινε το βράδι της Πέμπτης στο δημαρχείο με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη.

Σε αυτήν συμμετείχαν:ο Μητροπολίτης κ. Ανθιμος, ο Διοικητής της ΧΙΙ Μ/Κ Μ/Π Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θωμάς Μίχος , ο αναπληρωτής Διοικητής ΠΓΝΑ Χρήστος Γκουγκουλάκης, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου Ευαγγελία Κοσμαδάκη, η Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ Ειρήνη Τσανίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Χρήστος Ναλμπάντης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Μπόγδης, ο Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού και ιατρός Νίκος Ραπτόπουλος, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και ιατρός Δροσιά Μουλατζίδου και οι ιατροί δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης και Παναγιώτης Αγγελίδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση για τα μέτρα, τα οποία έχει ήδη λάβει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών από τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.

Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των παριστάμενων φορέων, συναποφασίστηκε η ορθή ενημέρωση του συνόλου των πολιτών για την τήρηση των ατομικών μέτρων πρόληψης και υγιεινής, η και υιοθετήθηκε το σύνθημα της καμπάνιας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας «Δε φοβόμαστε ενημερωνόμαστε».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 28/2/2020}