Η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων στο γηροκομείο Ξάνθης

Το Γηροκομείο Ξάνθης επισκέφθηκαν, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Ποντίων Ν. Ξάνθης.

Στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του μας καλοδέχτηκε το μέλος του ΔΣ

κ. Σταμάτης Σταματιάδης και το άξιο επαίνων προσωπικό για τις προσπάθειες του να έχουν οι τρόφιμοι του χώρους καθαρούς, φιλόξενους, γεμάτο αγάπη και θαλπωρή.

Συγκινήθηκαν οι γερόντισσες και οι γέροντες στο άκουσμα της λύρας και των τραγουδιών μας. Γεύτηκαν τα όμορφα σπιτικά εδέσματα που ετοίμασαν οι κυρίες του Συλλόγου, σιγοτραγούδησαν και χόρεψαν μαζί μας.

Περιδιαβήκαμε τους χώρους του Γηροκομείου ψάλλοντας τα κάλαντα και ξεναγηθήκαμε στο Εκκλησάκι της Αγίας Αικατερίνης, με το νέο εντυπωσιακό τέμπλο που έλαμπε από την φρεσκάδα της φροντίδας και συντήρησης οικογένειας μουσουλμάνων ελαιοχρωματιστών.

Με τα ακούσματα από τους προγόνους μας που βίωσαν την ανέχεια και την εγκατάλειψη, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου μας, σύλλογος παράδοσης και πολιτισμού, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο συναισθανόμενοι ότι ο σεβασμός και η φροντίδα για τα γηρατειά αποτελούν ύψιστη παραδοσιακή παρακαταθήκη που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε απέναντι στους διαλυτικούς ανέμους της εποχής μας.

«Τα γερατειά, όπως και να” ναι, πονάνε. Κι αν σ” έχουν ξεχάσει και κανείς δεν είναι κοντά σου να σου πει ένα λόγο γλυκό, ένα ευχαριστώ, η ζωή δεν υποφέρεται».

Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 20/12/2017}