Γιορτή του μπιτς βόλεϊ στη καρδιά της Ξάνθης

Στη Ξάνθη μεταφέρεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ το διάστημα 14-17 Ιουλίου. Το τρίτο major τουρνουά του φετινού σιρκουί θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη με θέα τον ιστορικό Πύργο του Ρολογιού.

Η διοργάνωση XANTHI MASTERS, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην όμορφη πόλη της Θράκης, γίνεται χάρη στη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον Δήμο Ξάνθης.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου, το εντυπωσιακό στήσιμο του γηπέδου με φόντο το «μεγάλο ρολόι» δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα τετραήμερο γιορτή του αθλήματος για όλους όσοι βρεθούν στη Ξάνθη.

Η Ξάνθη έχει γράψει τη δική της ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις στη σάλα, καθώς έχει φιλοξενήσει την διετία 2002-2003 με μεγάλη επιτυχία αγώνες στο πλαίσιο του World League, με τελευταία της διοργάνωση οι αγώνες της Εθνικής ανδρών για το European League το 2011. Από φέτος, ο Δήμος Ξάνθης μπαίνει δυναμικά και στα μεγάλα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, με το XANTHI MASTERS να είναι η τελευταία major διοργάνωση του πανελληνίου σιρκουί 2022, δύο εβδομάδες πριν τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2022 είναι η Lipton Ice Tea, το δίκτυο διανομέων της Jeep® και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BEFON.

Κύριος χορηγός του XANTHI MASTERS είναι το The Espressonist Coffee Company και επίσημοι χορηγοί είναι το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας Vodafone Shop-Καρολίδου Χριστίνα και η βιοτεχνία αθλητικών ενδυμάτων Figli Sports.

Μανώλης Τσέπελης (Δήμαρχος Ξάνθης): Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ θα ενισχύσει τον αθλητικό τουρισμό της πόλης μας

Με μία εβδομάδα να απομένει για το πρώτο σερβίς του XANTHI MASTERS (14-17 Ιουλίου) στην ιστορική πλατεία Δημοκρατίας με φόντο τον Πύργο του Ρολογιού, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης δήλωσε:

«Σας καλωσορίζω στην Ξάνθη, στην όμορφη και ιστορική πόλη της Θράκης.

Είναι μεγάλη χαρά για τον Δήμο Ξάνθης να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους τέσσερις συνδιοργανωτές δήμους του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2022, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Πρωταθλήματος, η επιλογή της διεξαγωγής του στις πλατείες, που φέρνει αυτό το εντυπωσιακό άθλημα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τις παραλίες στα κέντρα των πόλεων, στέλνει το διττό μήνυμα για τη σημασία της άθλησης, αλλά και την προστασία του Περιβάλλοντος -δύο βασικές αρχές τις οποίες προωθούμε με τις πολιτικές μας στον Δήμο Ξάνθης.

Η σημαντική αυτή διοργάνωση έρχεται να ενισχύσει τη βούλησή μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή μας, τον οποίο προωθούμε, στα στενά περιθώρια που μας άφησε η πανδημία, με αθλητικές συναντήσεις πανελλήνιου και διεθνούς βεληνεκούς, που φιλοξενούμε στον Δήμο μας, οι οποίες έχουν προσελκύσει επισκέπτες από όλη τη χώρα και το εξωτερικό, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή, που συνδυάζει τον σπάνιο φυσικό πλούτο με το πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο αιώνων.

Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την τιμή που έκανε στους συνδημότες μας να επιλέξει τον Δήμο Ξάνθης, ως μέρος της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και ιδιαίτερα, τον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη για την ουσιαστική στήριξή του στην προσπάθεια αυτή».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 7/7/2022}