Δάσος Δαδιάς: Γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2021!

Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch), με πρωτοβουλία της μ.κ.ο. Birdlife International, που αφιερώνει τη δράση της στα πουλιά και το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών (Eurobirdwatch 2021), o Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου ανταποκρινόμενος για μια ακόμη φορά στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών 2021, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Δάσος της Δαδιάς.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Φορέα Διαχείρισης, στο Κέντρο Ενημέρωσης στη Δαδιά, τις ώρες 10:00-13:00.

Πάμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί, να περπατήσουμε στη φύση, να παρατηρήσουμε , να αναγνωρίσουμε και να καταγράψουμε τα πουλιά. Να κάνουμε ένα αποχαιρετιστήριο “πάρτυ” για τα μεταναστευτικά πουλιά και να ανανεώσουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δραστηριότητες:

  • πεζοπορία στη φύση
  • παρατήρηση
  • αναγνώριση και καταγραφή των πουλιών

Επίσης, θα υπάρχει ενημερωτικό υλικο σχετικά με την παράνομη παγίδευση και εμπορία πουλιών. Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμέτοχής στα τηλέφωνα 2554032209-2554032202 καθημερινά από τις 8:00 έως τις 16:00.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 4/10/2021}