Η Γιορτή Πίτας στην Αλεξανδρούπολη ‘νοστίμισε’ το Σαββατόβραδο

Ανάμεσα στις 384 συμμετοχες διακρίθηκε και μία συνταγή από τη Μαρώνεια – Η χταποδόπιτα

Πάνω από 2000 άτομα παρακολούθησαν την 3η Γιορτή Πίτας που διοργανώθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντιας “ο Άγιος Γεώργιος”, του οποίου προεδρεύει η κα Ελένη Ιντζεπελίδου. Η Γιορτή συγκέντρωσε 384 πίτες-συμμετοχές από όλη τη Θράκη: από τη Νέα Βύσσα και το Σοφικό του βορείου Έβρου μέχρι τη Γενισέα Ξάνθης. Τυρόπιτες, γαλατόπιτες σπανακόπιτες, ριζόπιτες, γλυκιές, αλμυρές και πολλές ευφάνταστες συνταγές μπήκαν στο γευστικό μικρόσκοπιο των δέκα κριτών από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι δυσκολεύτηκαν αρκετά να ξεχωρίσουν την καλύτερη.

Το πρωτο βραβείο πάντως κέρδισε η 84χρονη κα Βαγγελίτσα Τσέρνου με μία ριζόπιτα, ενώ στη δεκάδα των νικητών (στην 5η θέση) είδαμε και τη “δική” μας Μελαχροινή Μαρτίδου με μια χταποδόπιτα, που ως γνωστόν φτιάχνεται στη Μαρώνεια κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα.

Η γιορτή πλαισιώθηκε από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και την παρακολούθησαν πάνω από 2000 άτομα. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης, αλλά και η γνωστή μουσικοσυνθέτις από τη Σαμοθράκη Ζωή Τηγανούρια, η οποία έλαβε και τιμητικό βραβειο από τους διοργανωτές.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, που κατάγεται από τον Έβρο και συγκεκριμένα από τη Νέα Βύσσα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, 10/6/2018}