Γιάννης Μητρουλάκης:: Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το «ωραιότερο σχολείο της Ελλάδας» στην Αλεξανδρούπολη

Ο Γιάννης Μητρουλάκης είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του γνωστού πλέον ως το «ωραιότερο σχολείο της Ελλάδας». Το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης έχει κάτι που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα σχολεία της Ελλάδας και αυτό είναι το υπερμεγέθες graffiti που κοσμεί έναν ολόκληρο τοίχο του (προς το παρόν).

«Η ιδέα για το graffiti ανήκει στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ήθελαν να να ομορφύνουν το χώρο όπου κινούνται καθημερινά τα παιδιά και οι δάσκαλοι του σχολείου», λέει στο «R» ο Γιάννης Μητρουλάκης, που μαζί με την ομάδα Mitroulakis Crew έφεραν σε πέρας αυτό το δύσκολο project, που έχει και συνέχεια, αφού ο τελικός στόχος είναι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του σχολείου με κυψέλη και μέλισσες.

«Θελουμε να συμμετέχουν και τα παιδιά στο project» λέει ο Γιάννης, που δεν μπορεί να κοστολογήσει την αξία του έργου του καθώς «για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει πολλή όρεξη και μεράκι». Επίσης δύσκολο να προσδιοριστεί είναι και ο χρόνος που χρειάζεται ένα τέτοιο έργο για να ολοκληρωθεί καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι που παίζουν ρόλο, με βασικότερη αυτών τις καιρικές συνθήκες. Επίσης, πριν αυτό το έργο αποτυπωθεί στον τοίχο χρειάζεται να γίνει μια μεγάλη προεργασία που ξεκινάει από τον σχεδιασμό του σε χαρτί και φτάνει μέχρι την τελική προετοιμασία του τοίχου για να το υποδεχτεί.

Είναι πάντως γεγονός ότι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατάφερε να ενεργοποιήσει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, που συνεισέφεραν στην υλοποίηση όλου αυτού του έργου, το οποίο βέβαια χαίρει απόλυτης υποστήριξης και από την Διεύθυνση του Σχολείου.

Γ. Μητρουλάκης: «Στόχος μας είναι η ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών»

Όπως λέει ο Γιάννης στο «R», αυτό που έγινε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης, σύντομα θα βρει μιμητές σε όλη την Ελλάδα. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, είναι πολλά τα σχολεία που έχουν επικοινωνήσει με την Mitroulakis Crew για τον ίδιο λόγο.

«Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τις τοπικές κοινωνίες» εξηγεί ο Γιάννης, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχουν γίνει προχωρημένες συζητήσεις με εκπροσώπους πολλών σχολείων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Όμως ο ίδιος και η ομάδα προτιμούν να «στολίσουν» σχολεία κυρίως απομακρυσμένων περιοχών, ώστε τα κτίρια να αποκτήσουν μία νέα πνοή, αλλά και να δώσουν μέσω του project και μια νέα ώθηση στις τοπικές κοινωνίες, που βρίσκονται μακριά από αστικά κέντρα.

Στο 1ο Δημοτικό, τέλος, την πολύ όμορφη εικόνα συμπληρώνει η αυλόπορτα που έχει σχεδιαστεί από την κα Αρχοντούλα Πιρπιρή και φτιάχτηκε από ένα σιδηροτεχνίτη της πόλης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 9/11/2018}