Γέμισε αναρριχητές η Κομοτηνή

Προσδοκία του ΕΟΣ Κομοτηνής/Αναρρίχηση η κατασκευή μεγάλης πίστας στο Πανθρακικό Στάδιο

Μικρούς και μεγάλους αναρριχητές γέμισε η Κομοτηνή το διήμερο Σάββατο 25 και Κυριακή 26/09. Οι λάτρεις του αθλήματος -το οποίο πλέον είναι Ολυμπιακό- είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αντοχές, τη δεξιοτεχνία και τις επιδόσεις τους στο 29ο Πανελλήνιο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης «Αθανάσιος Λευκαδείτης» στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Λυκείου – 2ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής.

Περισσότεροι από 100 αναρριχητές συμμετείχαν στους αγώνες, αριθμός που θα ήταν μεγαλύτερος εάν η πανδημία δεν επηρέαζε όλα τα αθλητικά γεγονότα στη χώρα. Ο δεύτερος αγώνας είναι προγραμματισμένος στο Βόλο στα μέσα Νοεμβρίου.

Χαρούμενος δήλωσε στον «Χ» ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κομοτηνής/Αναρρίχηση Θωμάς Καλογιαννίδης, ο οποίος ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης Νίκο Κοντό για την παρουσία του (η συνέντευξη του προέδρου θα δημοσιευτεί στον αυριανό «Χ»). «Το άθλημα είναι και θα είναι συνεχώς σε άλλο», δήλωσε ο κος Καλογιαννίδης, ενώ για τα τοπικά δεδομένα είπε: «προσπαθούμε μέσω του προπονητή μας Αρχοντή Εξακοΐδη να βελτιώσουμε την κατάσταση, να έρθουν καινούργια παιδιά, να γνωριστούν με την αναρρίχηση».

Ο πρόεδρος κάλεσε τους μικρούς και τους μεγάλους να γνωρίσουν την ορειβασία και την αναρρίχηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «έχουμε φανταστικά βράχια στην περιοχή και η πίστα μας είναι από τις καλύτερες θεωρώ». Στον ΕΟΣ Κομοτηνής/Αναρρίχηση προπονούνται συστηματικά περί των 35 ανηλίκων και 25-30 ενηλίκων, ενώ περιστασιακά σε αυτούς προστίθενται και φοιτητές.

Στόχος «πίστα κόσμημα» στο Πανθρακικό

Στόχος και σχέδιο του Συλλόγου είναι η κατασκευή πίστας στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Προς αυτό τον σκοπό, ο Σύλλογος έχει έρθει σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Σταδίου. «Θα προσπαθήσουμε, αν όλα πάνε καλά και βοηθηθούμε από την πολιτεία, να κάνουμε μία πίστα εξωτερική, η οποία θα είναι πίστα κόσμημα για όλη τη Βόρεια Ελλάδα κι όχι μόνο για την περιοχή μας», δήλωσε ο κος Καλογιαννίδης. Άξιο αναφοράς είναι πως μαζί με το ΔΣ του Πανθρακικού Σταδίου το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο που προτείνεται για την κατασκευή πίστας, άρα ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές προχωρούν σε καλό κλίμα.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο και εδώ περισσότερες φωτογραφίες:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 28/9/2021}