Γεμάτο με φοιτητές πλέον το ΝΑΤΑΣΑ. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για δείγματα

Γεμάτο είναι πλέον το Ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ με φοιτητές που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία λόγω του κοροναϊού.

Οι φοιτητές από όλη τη Θράκη βρίσκονται για προληπτικούς λόγους σε καραντίνα στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ της Ξάνθης ενώ άλλοι βρίσκονται σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Αρκετά λεωφορεία ακόμη αναμένονται μέχρι τη Δευτέρα στην Ξάνθη καθώς οι φοιτητές από όλη την Τουρκία επιθυμούν να επιστρέψουν στις πατρικές κατοικίες, μετά την έξαρση του κοροναϊού και στη γειτονική χώρα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ,έφτασε το πρωί στη Θράκη προκειμένου να πάρει δείγματα για διαγνωστικά τεστ από όλους, ώστε να αποφασιστεί η τύχη τους στη συνέχεια.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο έφτασαν και νέα λεωφορεία. Η σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας αναφέρει:

Η Περιφέρεια ΑΜΘ υποδέχθηκε 60 επιπλέον φοιτητές από την Τουρκία Επιπλέον 60 φοιτητές, καθώς και ένα βρέφος, υποδέχθηκε η Περιφέρεια ΑΜΘ το Σάββατο 28 Μαρτίου μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φοιτητών που έχουν επιστρέψει από την Τουρκία μέχρι στιγμής σε 150.

Για την επιστροφή του νέου γκρουπ φοιτητών κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνεργάστηκαν για ακόμη μια φορά η Περιφέρεια ΑΜΘ και όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Υπό τον συντονισμό της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας κ. Ζωής Κοσμίδου και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ, οι φοιτητές και το βρέφος μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και της Ξάνθης όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης επισκέφθηκαν τους φοιτητές που βρίσκονται από την Παρασκευή σε καραντίνα σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης αντίστοιχα και συνομίλησαν μαζί τους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ζήτημα και ότι όλα βαίνουν καλώς με τη διαμονή τους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 29/3/2020}