Σε οικτρή κατάσταση η γέφυρα προς Άβαντα – Χρόνια διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη γέφυρα του Άβαντα κρούουν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής καλώντας τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πρόκειται για μια γέφυρα που μετράει πλέον μισόν αιώνα λειτουργίας και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει προβλήματα χωρίς όμως αυτά να έχουν σχέση με την ασφάλειά της, αλλά κυρίως με τη στενότητα.

Πριν μερικούς μήνες ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς είχαν βρεθεί στο σημείο και είχαν ανακοινώσει την πρόθεση και τη θέληση της Περιφέρειας να γίνει μια καινούργια γέφυρα πρϋπολογισμού 4 εκ. 100 χιλ. ευρώ, που απλώς δεν θα λύσει μόνο το πρόβλημα αλλά θα εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερο του κατοίκους των οικισμών αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή του Άβαντα.

Μάλιστα ο Αντιποεριφερειάρχης Έβρου απαντώντας σε ερώτηση που οφείλεται η καθυστέρηση τόσων χρόνων για την κατασκευή μιας γέφυρας είχε εξηγήσει πως οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στην επικαιροποίηση της μελέτης που ξεκίνησε από τη ΔΕΚΕ, πήγε στην Κρατική Περιφέρεια την παρέλαβε η εκλεγμένη Περιφέρεια και έπρεπε να επικαιροποιηθεί σε επίπεδο ασφάλειας και σταθερότητας. “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο και πολύ σύντομα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή της νέας γέφυρας. Μέσα στο 2019 θα έχουμε εξελίξεις σίγουρα” είχε δηλώσει τον Απρίλιο του 2019.

Ωστόσο οι μήνες περνούν, ο καιρός κυλάει και οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν…

Στα δύο παρακάτω video δείτε:

  1. Την σημερινή κατάσταση της γέφυρας και
  2. Το ρεπορτάζ του ΘράκηΝετ τον Ιούνιο του 2018 όπου τότε ήδη υπήρχαν οι… πιστώσεις των δαπανών

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 22/9/2019}