Μητροπολίτης Παντελεήμων: “Να φτιάξουν τη γέφυρα που κατέρρευσε”

Αγιάζοντας τα ύδατα στον ποταμό Κομψάτο, αναφέρθηκε και στην γέφυρα που έπεσε, απαιτώντας άμεση εξεύρεση λύσης

Ο αγιασμός στα ύδατα του ποταμού Κομψάτου, στο πλαίσιο των Θεοφανείων του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου, εκτός από θρησκευτικό είχε και …πολιτικό περιεχόμενο, μιας που ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, δεν παρέλειψε να σχολιάσει την κατάσταση στη γέφυρα που κατέρρευσε.

Ως γνωστό η “νέα” γέφυρα Κομψάτου, κατέρρευσε μέσα σε μία νύχτα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, αποσχίζοντας στα δύο Πολύανθο – και άρα Κομοτηνή – από τον Ίασμο. Έκτοτε, η σύνδεση συνεχίστηκε μέσω της ιρλναδικής διάβασης Μωσαϊκού, η οποία όμως μία εβδομάδα του Δεκεμβρίου παρέμεινε πλημμυρισμένη, αφήνοντας μόνο την Εγνατία να ενώνει τις δύο περιοχές, καθώς εκείνο το διάστημα ούτε η παλιά γέφυρα Κομψάτου είχε δοθεί σε κυκλοφορία.

Τελικώς, και μόνο όταν ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες στην παλιά γέφυρα, αυτή δόθηκε σε κυκλοφορία, συνδέοντας μέχρι και σήμερα της δύο περιοχές. Φυσικά, τα ερωτηματικά για το πότε και το …εάν τελικά, η υπό κατάρρευση γέφυρα θα επιδιορθωθεί ή ανακατασκευαστεί εξ αρχής, δεν έχουν απαντηθεί με σαφές χρονοδιάγραμμα.

Θέση επί της κατάστασης πήρε και ο μητροπολίτης κκ Παντελεήμων, ο οποίος ύστερα από τον αγιασμό των υδάτων, μεταξύ άλλων διαπιστώσεων, κατέθεσε και το εξής σχόλιο, αφότου πρώτα ανέφερε το σύντομο ιστορικό της κατάρρευσης: “Οι υπεύθυνοι πρέπει να φτιάξουν γρήγορα την καινούργια γέφυρα του Κομψάτου που κατέρρευσε”.

Μάλιστα, ο κ.κ. Παντελεήμων έκανε και δεύτερο, εμμέσως πολιτικό σχόλιο, όταν έδινε ευχές στους τρεις Ιασμιώτες μαθητές, οι οποίοι και βούτηξαν για να ανασύρουν από το νερό τον Τίμιο Σταυρό. Απευθυνόμενος προς αυτούς, αφότου πρώτα έλαβε την απάντηση πως θέλουν να γυρίσουν στον Ίασμο, γιατί τον αγαπούν, κατέθεσε το εξής σχόλιο: “Αυτό τον ένδοξο τόπο πρέπει να τον κυβερνούν όσοι τον πονούν κι έχουν γεννηθεί εδώ. Μακάρι να επιστρέψετε και να διοικήσετε τον τόπο”.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 9/1/2018}