Ρεκόρ καθυστέρησης στα συντρίμμια της γέφυρας Κομψάτου

Αιχμηρά σχόλια από τους Φ. Καραλίδη και Σπ. Τουρτούρη στο περιφερειακό συμβούλιο

Πολλά τα έργα που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της ειδικής – απολογιστικής συνεδρίασης. του περιφερειακού συμβουλίου. Καλές οι προθέσεις και σε μερικές περιπτώσεις ακούστηκαν σημαντικά έργα για τον τόπο, αλλά ένα έργο το οποίο θα έπρεπε κανείς να μην έχει αφήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο ‘από τα χέρια του’ είναι η πεσμένη γέφυρα Κομψάτου.

Ο κόσμος δικαίως πιστεύει ότι …ποτέ δεν θα βρούμε τα αίτια της πτώσης (άρα ποτέ κανείς δεν θα πληρώσει για την πτώση) και ότι η κατασκευή νέας γέφυρας θα αργήσει πολύ χρονικά. Με δεδομένο πάντως ότι η γέφυρα έπεσε τον Σεπτέμβριο του ’17 κι έκτοτε δεν έχουμε καμία απτή εξέλιξη, τα παράπονα του κόσμου είναι εύλογα.

Δεν άφησαν ασχολίαστη την γέφυρα ούτε οι κκ Καραλίδης και Τουρτούρης, επικεφαλής της μείζονος κι ελάσσονος αντιπολίτευσης αντίστοιχα, στο πλαίσιο της ειδικής – απολογιστικής συνεδρίασης. “Μήνες από την πτώση της ακόμη δεν έχουμε προσδιορίσει τα αίτια της πτώσης της.

Στο τέλος του ’19 θα γίνει η δημοπράτηση (σ.σ. της κατασκευής αν όλα πάνε καλά); Δηλαδή θέλετε 24 μήνες προετοιμασίας; Αυτό είναι για ρεκόρ γκίνες”, είπε ο κος Καραλίδης. “Δεν έχετε ούτε ένα εμβληματικό έργο, να λέμε ‘αυτό έγινε επί Μέτιου’, αλλά θα θυμόμαστε την διοίκησή σας …για την κατάρρευση της γέφυρας”, πρόσθεσε ο κος Τουρτούρης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, 2/2/2019}