5 Γαλάζιες σημαίες στην Ξάνθη για το 2018

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει, πλέον, τη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες, έναντι της 3η θέσης στην οποία βρέθηκε πέρυσι.

Η Ξάνθη διατηρεί τις 5 γαλάζιες σημαίες της, δύο στον Τόπειρο και τρεις στα Άβδηρα.

Δείτε όλες τις βραβευμένες ακτές της ΑΜΘ

ΞΑΝΘΗ [5]

Μάγγανα, Εράσμιο, Άβδηρα/Πόρτο Μόλο, Μυρωδάτο, Μάνδρα

ΕΒΡΟΣ [2]

Δημοτική Πλαζ Αλεξ/πολης, Κυανή Ακτή

ΡΟΔΟΠΗ [4]

Αρωγή, Φανάρι/Ιουλία, Φανάρι/Camping, Μέση

ΚΑΒΑΛΑ [15]

Δήμος Θάσου: Μακρύαμμος, Χρυσή Αμμουδιά 2/Golden Beach Camping, Πευκάρι 2/Alexandra Beach, Πρίνος-Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach,

Δήμος Νέστου: Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1

Δήμος Καβάλας: Μπάτης, Τόσκα/Tosca Beach, Καλαμίτσα, Περιγιάλλι

Δήμος Παγγαίου: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Σαρακήνα, Οφρύνιο/Τούζλα, Ορφάνι

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής (52 πέρυσι). Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές,  662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, χρονιά που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/ , 9/5/2018}