Για πρώτη φορά γαλάζια σημαία στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών

Για την παραλία Πλατανίτης/Filosxenia Ismaros Hotel

Για πρώτη φορά δόθηκε γαλάζια σημαία στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών, ενώ συνολικά στο νομό Ροδόπης πέντε παραλίες θα φέρουν την γαλάζια σημαία.

Τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε 47 χώρες κατέλαβε η Ελλάδα στο πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για το 2019, καθώς 515 ελληνικές ακτές, 15 μαρίνες και 4 σκάφη αειφόρου τουρισμού κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο ποιότητας. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, την ίδια στιγμή που η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Τονίζεται ότι μεταξύ των βραβευθέντων ακτών, περιλαμβάνονται η Ακτή Βουλιαγμένης, η Ακτή Κάμπινγκ Φαναρίου Κομοτηνής και η Μαρίνα Αλίμου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Όπως αναφέρει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.

Οι  ακτές που βραβεύτηκαν στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας Θράκης:

Π.Ε. ΕΒΡΟY [2]

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημοτική Πλαζ Αλεξανδρούπολης, Κυανή Ακτή

Π.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ [5]

Δήμος Μαρωνείας-Σαπών: Πλατανίτης/Filosxenia Ismaros Hotel

Δήμος Κομοτηνής: Αρωγή, Μέση, Φανάρι/Camping, Φανάρι/Ιουλία

Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ [5]

Δήμος Τοπείρου: Εράσμιο, Μάγγανα

Δήμος Αβδήρων: Άβδηρα/Πόρτο Μόλο, Μάνδρα, Μυρωδάτο

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ [10]

Δήμος Νέστου: Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 1, Αμμόγλωσσα-Κεραμωτή 2

Δήμος Καβάλας: Τόσκα/Tosca Beach, Μπάτης, Περιγιάλι

Δήμος Παγγαίου: Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα, Νέα Πέραμος, Οφρύνιο/Τούζλα, Σαρακήνα

Π.Ε. ΘΑΣΟΥ [4]

Δήμος Θάσου: Μακρύαμμος, Πευκάρι 2/Alexandra Beach, Πρίνος Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach, Αγ. Ιωάννης Λουκάς/Thasos Grand Resort

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 15/5/2019}