Ξεκινά η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στη Νέα Ορεστιάδα

Την Παρασκευή (14/01) στη 1 το μεσημέρι, με εθιμοτυπική τελετή Αγιασμού, έγινε η “πρώτη τομή” του έργου κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Νέας Ορεστιάδας.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την περιοχή της Οινόης και από τις 7 Φεβρουαρίου θα επεκταθούν και σε άλλα σημεία της πόλης. “Με μία μικρή καθυστέρηση, καθώς περιμέναμε αυτό να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο, το έργο ξεκινά με την πρώτη εγκατάσταση του αναδόχου”, ανέφερε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και στην εκπομπή “Άκου να δεις”, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την κατασκευή δικτύου 60 χιλιομέτρων περίπου, το οποίο, εκτός από τις κεντρικές αρτηρίες της Κωνσταντινουπόλεως και της Βασιλέως Κωνσταντίνου, θα περιλαμβάνει και τις περισσότερες κεντρικές οδούς της πόλης.

Ο σταθμός αποσυμπίεσης θα κατασκευαστεί στη νότια είσοδο της πόλης, και με την ολοκλήρωσή του, θα μπορούν να συνδέονται άμεσα οι περιοχές από τις οποίες θα έχει περάσει το δίκτυο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως και η πλατφόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος σύνδεσης.

Το έργο, συμβατικά, προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2023, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυρίδης είναι πολύ πιθανό να τελειώσει και νωρίτερα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, από ΕΡΤ Ορεστιάδας, 13/1/2022}