Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά συνολικά έξι κυνηγόσκυλα ράτσας Beagle δολοφόνησαν με φόλα άγνωστοι (ή άγνωστος) στο χωριό Θυμαριά του Έβρου.

Τα σκυλιά δηλητηριάστηκαν με τροφή, δηλαδή με φόλα το βράδι του Σαββάτου και το συμβάν έγινε αντιληπτό από τον κηδεμόνα των ζώων το πρωί της Κυριακής.

«Τα ζώα ήταν νεκρά μέσα στα σπιτάκια τους» λέει στο «R» ο κηδεμόνας των ζώων, και εξηγεί ότι τα σκυλιά έμεναν σε ένα κτήμα στις παρυφές του χωριού, το οποίο είναι δικό του και κατάλληλα διαμορφωμένο για τον σκοπό αυτό.

Με άλλα λόγια, το περιστατικό «φωνάζει» ότι κάποιος ή κάποιοι ήθελαν απλώς να σκοτώσουν τα σκυλιά, τα οποία ο κηδεμόνας τους είχε τσιπαρισμένα και φροντισμένα ως όφειλε.

«Γλίτωσαν μόνο 1-2 κουτάβια τα οποία ήταν παραμέσα», λέει αγανακτισμένος και ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος/οι εκδηλώνει τα δολοφονικά του ένστικτα στο συγκεκριμένο χωριό. Πριν από ένα μήνα είχε και πάλι διαπιστωθεί ότι είχαν πεταχτεί φόλες και πάλι είχε γίνει μεγάλη κινητοποίηση και από οικολογικές οργανώσεις.

Ο κηδεμόνας των ζώων έχει καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 20/7/2020}