Φοιτητές και νέους γέμισε η Κομοτηνή

Πλούσιο τριήμερο με πολύ κόσμο και αμέτρητες δράσεις ποικίλου ενδιαφέροντος

Το 2ο Street Food Festival και το 2ο φεστιβάλ υποδοχής φοιτητών ΓουέλΚΟΜ επέστρεψαν και φέτος στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής. Με τη διοργάνωση του Δήμου Κομοτηνής φορείς από όλη την πόλη υποδέχθηκαν και φέτος νέους σπουδαστές από όλη την χώρα και την Κύπρο με σκοπό να γνωρίσουν την Κομοτηνή. Συγχρόνως, το 2ο Street Food Festival και μουσικές συναυλίες γέμισαν ένα γεμάτο πολιτιστικά τριήμερο.

Πάνω από 40 φορείς στο ΓουέλΚΟΜ@Εθελοντισμός vol 2

Το πρωί του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου πάνω από 40 φορείς στήθηκαν στο πάρκο πίσω από το Σπαθί, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης και άνοιξαν την αγκαλιά τους στους νέους φοιτητές και όχι μόνο. Το φεστιβάλ αποτέλεσε ακόμη μία ευκαιρία για συνεργασία, επικοινωνία και άνοιγμα της πόλης στους φοιτητές της που αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αλλά και στους πολίτες του τόπου.

Το φετινό φεστιβάλ διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Τουρισμού, τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας & Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), το Κέντρο Νεολαίας & εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής και τη Κοινότητα Νέων Κομοτηνής. Σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 40 φορείς, ΜΚΟ, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι της πόλης που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στα κοινωνικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά τεκταινόμενα της Κομοτηνής.

Για πρώτη χρονιά συμμετείχε και η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

Για πρώτη φορά το δικό τους στέκι είχαν οι νέοι από τις δομές της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ο Μητροπολίτης κκ Παντελεήμων αφού καλωσόρισε τους καινούριους φοιτητές στην πόλη μας, ανέφερε τις δράσεις μεταξύ των οποίων είναι οι κατασκηνώσεις, οι βρεφικοί σταθμοί, οι συνάξεις των νέων, το κοινωνικό φροντιστήριο, οι χορευτικές ομάδες και το ραδιόφωνο. Με τον τρόπο αυτό η Μητρόπολη γνωστοποίησε και την εκδοτική της προσπάθεια, με την έκδοση 11 βιβλίων μέσα σε 10 περίπου χρόνια. “Η πόρτα της Μητρόπολης είναι πάντοτε ανοιχτή στους νέους”, επεσήμανε ο Μητροπολίτης.

Τα βλέμματα έκλεψε και φέτος το «Street Food Festival»

Ο κόσμος έδειξε την προτίμησή του από τη πρώτη μέρα λειτουργίας του στο street food festival. Μικροί και μεγάλοι γέμισαν το πάρκο της Αγίας Παρασκευής και τις τρεις μέρες, απολαμβάνοντας φαγητό και ποτό με σύμμαχο τον καλό καιρό.

Ξεσήκωσε την Κομοτηνή με αγαπημένα τραγούδια ο Δήμος Αναστασιάδης

Το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία Ειρήνης γέμισε με κόσμο όλων των ηλικιών. To street food στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, η υποδοχή των φοιτητών στην πόλη μας και ένα γεμάτο πολιτιστικά Σάββατο έκλεισε μουσικά παρέα με τον Δήμο Αναστασιάδη. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης της νεολαίας με την ενέργεια και το πάθος του επί σκηνής συνεπήρε και ξεσήκωσε το κοινό της Κομοτηνής με αγαπημένα τραγούδια και παρέσυρε μικρούς και μεγάλους να χορέψουν και να τραγουδήσουν. Ο μουσικός με καταγωγή από την Κατερίνη χαρακτηρίζεται από ένα σπάνιο κράμα ροκ χαρακτήρα με σεβασμό στην ελληνική μουσική παράδοση. Ερμηνεύοντας τόσο δικά του κομμάτια όσο και άλλων αγαπημένων Ελλήνων τραγουδιστών έδωσε παλμό στην πόλη μας στα πλαίσια του 2ου φεστιβάλ υποδοχής φοιτητών “ΓουέλΚΟΜ @Εθελοντισμός”.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου οι δράσεις συνεχίστηκαν με εθελοντική αιμοδοσία μπροστά από το Δημαρχείο Κομοτηνής καθώς και πλήθος αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων μέχρι αργά το βράδυ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xronos.gr/, 3/10/2023}