42 δέματα για το Πασχαλινό τραπέζι από τη Φιλόπτωχο Κομοτηνής

Αρνάκι, τυρί, λάδι και άλλα είδη περιείχαν τα δέματα που έφτιαξαν τα μέλη της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής

42 δέματα για το Πασχαλινό τραπέζι σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας διένειμε για ακόμα μια χρονιά την Τρίτη 3 Απριλίου από την αίθουσα Δεξιώσεων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα κυριών Κομοτηνής.

Η διανομή δεμάτων κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα σε οικογένειες που το έχουν ανάγκη είναι ανάμεσα στις δράσεις που κάνει σταθερά η Φιλόπτωχος, σημείωσε η πρόεδρος κ. Σμαρώ Μπραντζουκάκη, που πρόσθεσε πως στα πακέτα τους περιλαμβάνεται νωπό αρνάκι.

«Είναι δέματα πλούσια για το πασχαλινό τραπέζι και όχι μόνο» σημείωσε, μιας και περιέχουν δεκατρία διαφορετικά είδη.

Έτσι πέρα από το αρνί είχαν κασέρι, τυρί, παριζάκι, ζάχαρη, λάδι, μακαρόνια, ρύζι τσουρέκι, αυγά και άλλα, με το τυρί να είναι προσφορά από εταιρεία της περιοχής μας, ενώ επαγγελματίας την περιοχής μας προσέφερε και τα αυγά που θα δοθούν.

Τα υπόλοιπα είδη είναι από δωρεές μελών τους, τα οποία δίνονται για να αγοραστούν όλα όσα μπήκαν στα δέματα, πολλά από τα οποία τα μέλη της Φιλόπτωχου έδωσαν στα σπίτια των βοηθούμενων.

Η φιλόπτωχος έχει περίπου 500 μέλη, ενώ πραγματοποιεί μια σειρά από εκδηλώσεις για να εξασφαλίσουν χρήματα για τις δράσεις τους.

Άλλωστε η φιλόπτωχος ενισχύει χρηματικά περίπου δέκα οικογένειες της περιοχής μας, με αρκετούς από αυτούς φοιτητές που σπουδάζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ενώ προσπαθούν να στηρίζουν και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Για παράδειγμα, σημείωσε η κ. Μπραντζουκάκη, θα βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται για νεαρή συμπολίτισσά μας που έχασε πρόσφατα το χέρι της, μέσα από το εισόδημα που έχει από ένα παραχωρημένο διαμέρισμα που ενοικιάζει.

[Πηγή δημοσίευσης: http://www.paratiritis-news.gr/, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 4/4/2018]