Φίδια εθεάθησαν σε κεντρικά σημεία της Αλεξανδρούπολης

Σχεδόν καθημερινά είναι τα φαινόμενα με… περιπλανήσεις φιδιών σε διάφορα σημεία της Αλεξανδρούπολης ενώ πλέον γίνεται σαφές πως τα συγκεκριμένα ερπετά «προτιμούν» όλο και πιο κεντρικές διαδρομές!

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που έγινε στις αρχές της εβδομάδας όταν πολίτες οι οποίοι περπατούσαν στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, στο ύψος του μνημείου των Ποντίων, αντίκρισαν έκπληκτοι να… κάνει τη βόλτα του ένα φίδι και στη συνέχεια να κρύβεται σε κολώνα φωτισμού.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία έσπευσε στο σημείο με τους πυροσβέστες για ώρα να προσπαθούν να το εντοπίσουν αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Να σημειωθεί πως και εχθές στην οδό Ίωνος Δραγούμη εθεάθη φίδι να διασχίζει τον δρόμο, μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες το ερπετό είχε κιτρινωπό χρώμα!

Σε επικοινωνία που είχαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης μας επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί αρκετές κλήσεις για τέτοιου είδους περιστατικά χωρίς όμως να θεωρεί την κατάσταση ανησυχητική.

Το γεγονός της εμφάνισης φιδιών μέσα στην πόλη δεν πρέπει να φαίνεται περίεργο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η βασική τους τροφή είναι τα ποντίκια και τα έντομα, τα οποία συγκεντρώνονται στα σημεία αποθέσεως των σκουπιδιών.

Τέλος υπενθυμίζεται στο σημείο αυτό, ότι οι ιδιώτες είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου, να καθαρίζουν τα οικόπεδα και τις αυλές τους από τα χόρτα, τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο για την αποφυγή πυρκαγιών, καθώς με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες είναι πολύ εύκολο να αρπάξουν φωτιά, όσο και για την αποφυγή εμφάνισης φιδιών, τα οποία μπορεί να επιτεθούν και να τσιμπήσουν κάποιον περαστικό.

Ας είμαστε λοιπόν όλοι λίγο παραπάνω προσεκτικοί προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, 15/6/2018}