Ρεκόρ προσέλευσης στο Φεστιβάλ Φαναρίου 2023

Η ανασκόπηση και τα παραλειπόμενα του τριημέρου 

Ο «αιώνιος ροκάς έφηβος» Βασίλης Παπακωνσταντίνου γιόρτασε τα 50 χρόνια του στην ελληνική δισκογραφία και στη μουσική σκηνή του Φεστιβάλ Φαναρίου 2023. Την Παρασκευή 23 Ιουνίου βρέθηκε στο Φανάρι με πλήθος κόσμου να σπεύδει στην εορταστική συναυλία του.

Οι συναυλιακές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την επόμενη μέρα με την μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού που σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης κόσμου, με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής. Στην αρχή της τρίτης και τελευταίας συναυλίας του φεστιβάλ το μουσικό σύνθημα για να αρχίσει το καλοκαίρι έδωσαν οι Playmen μαζί με την τραγουδίστρια Klavdia, ενώ στη σκηνή στη συνέχεια ανέβηκε η Ανδρομάχη χαρίζοντας με την όμορφη φωνή και παρουσία της υπέροχες στιγμές στο κοινό.

Αποθεώθηκε ο Κωνσταντίνος Αργυρός

Γνωρίζοντας την αποθέωση από περίπου 9-10.000 θεατές, που προκάλεσαν ρεκόρ προσέλευσης για την ιστορία του φεστιβάλ, ο Κωνσταντίνος Αργυρός ανέβηκε στη μουσική σκηνή του Φαναρίου λίγο μετά τις 11 χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μία συναρπαστική δίωρη μουσική βραδιά γεμάτη επιτυχίες, τραγούδι και παλμό.

Με τη γνωστή του ενέργεια ο καλλιτέχνης παρουσίασε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής, με βίντεο wall, πολλά φώτα και έναν διάδρομο που σχεδόν έμπαινε μέσα στο πλήθος.

Περιστατικά λιποθυμίας διαχειρίστηκαν οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού

Ο πολύς κόσμος έφερε συνωστισμό και σε συνδυασμό με την αποπνικτική ζέστη και την υγρασία, αρκετά ήταν τα περιστατικά λιποθυμίας και μικροτραυματισμών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ήταν παρόντες σε όλο το τριήμερο του φεστιβάλ. Το Σάββατο εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου τα περιστατικά που κλήθηκε να διαχειριστεί το περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξεπέρασαν τα 28 σύμφωνα με τον αρχηγό του τμήματος Κώστα Ιμανιμίδη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο σοβαρό περιστατικό.

«Ήμασταν απολύτως προετοιμασμένοι και όλα τα περιστατικά μπορέσαμε να τα διαχειριστούμε στο πεδίο και στη συνέχεια να οδηγηθούν υγιή στο σπίτι τους», ανέφερε σχετικά.

Τουαλέτες, συνωστισμός και σκουπίδια τα «μελανά» σημεία

Μπορεί το Φεστιβάλ να στέφθηκε δικαίως από επιτυχία βάσει της προσέλευσης των θεατών, ωστόσο δεν ήταν λίγα τα παράπονα του κόσμου με αφορμή την απουσία επαρκών χώρων υγιεινής αλλά και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίστηκαν στα σημεία που ο κόσμος μπορούσε να προμηθευτεί νερό ή κάποιο ποτό. Δυστυχώς πάνω από 9.000 κόσμου μπορούσαν να εξυπηρετηθούν μόνο από ελάχιστες χημικές τουαλέτες, ενώ ήταν σχεδόν αδύνατο για κάποιον να πλησιάσει και να εξυπηρετηθεί από τα σημεία προμήθειας ποτών εντός του συναυλιακού χώρου εξαιτίας του συνωστισμού.

«Μελανό» σημείο της βραδιάς ήταν επίσης τα σκουπίδια που μαζεύτηκαν συγκεκριμένα στην παραλία μετά το τέλος της συναυλίας. Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια και κάθε λογής απορρίμματα άφησαν στον χώρο οι θεατές αποδεικνύοντας την αδιαφορία του συνόλου για την καθαριότητα της παραλίας και του λιμανιού. Ακόμη, στη συναυλία Παπακωνταντίνου υπήρξαν παράπονα, ότι άργησε ο έλεγχος στην είσοδο, με αποτέλεσμα οι θεατές να χάσουν αρκετό μέρος της συναυλίας.

Ν. Λιβεριάδου: Χαρούμενοι που καθιερώσαμε το Φεστιβάλ Φαναρίου, φέτος ξεπεράσαμε τις προσδοκίες

Η επιτυχία που γνωρίζει το Φεστιβάλ Φαναρίου χρόνο με τον χρόνο φέρνει στην περιοχή επισκέπτες από τις γύρω πόλεις αλλά και από τις χώρες κυρίως των Βαλκανίων. «Είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε όπως φαίνεται να καθιερώσουμε το Φεστιβάλ Φαναρίου και αυτό να αγαπηθεί από τον κόσμο. Φέτος είναι κάτι τελείως ιδιαίτερο, ξεπεράσαμε τις προσδοκίες με τους επισκέπτες να υπολογίζονται πάνω από 10.000», ανέφερε με ικανοποίηση η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου.

Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής με ελεύθερη είσοδο

Με την αυλαία του Φεστιβάλ Φαναρίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής. Τον φετινό Ιούλιο και Αύγουστο την ευκαιρία να δείξουν τις δικές του ικανότητες θα έχουν συγκροτήματα της περιοχής αλλά και γειτονικών πόλεων (Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη). Κάθε βδομάδα θα πραγματοποιούνται 2-3 εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως ενημέρωσε η πρόεδρος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο aqua aerobic, γυμναστική μέσα στη θάλασσα, ένα πρόγραμμα που αγαπήθηκε πολύ από τις γυναίκες και το οποίο θα πραγματοποιηθεί και φέτος κάθε βδομάδα Δευτέρα και Τετάρτη.

{Πηγή δημοσίευσης:  https://xronos.gr/, 27/6/2023}