Φεστιβάλ Ελιάς ετοιμάζει ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας

Ξεκινά η λειτουργία του συσκευαστηρίου του Συνεταιρισμού στη Μαρώνεια

Παρών στην έκθεση Synergeia δήλωσε ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας, με στόχο να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το διεθνώς βραβευμένο λάδι του.

Αυτή είναι μια ιδιαίτερα πολυάσχολη περίοδος για τον Συνεταιρισμό, μιας και με το συσκευαστήριό του να έχει ολοκληρωθεί, περιμένουν ότι τον Νοέμβριο θα βγουν τα πρώτα μπουκάλια από αυτό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τα μέλη του.

Να υπενθυμίσουμε πως για το συσκευαστήριο χορηγήθηκε εξοπλισμός για την τυποποίηση ελαιόλαδου από την «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με τον Συνεταιρισμό να προχωρά στην ανακαίνιση ενός χώρου στην Μαρώνεια, προσαρμόζοντάς τον στις υγειονομικές απαιτήσεις της νομοθεσίας και έχοντας πάρει όλες τις αδειοδοτήσεις.

Πλέον ο Συνεταιρισμός έχει καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας, προχωρώντας και στην έκδοση ISO, ώστε να δώσει ώθηση στην εξαγωγή του προϊόντος και στην γενικότερη βελτίωσή του.

Μάλιστα τα μέλη του Συνεταιρισμού ετοιμάζουν και φεστιβάλ Ελιάς στη Μαρώνεια, το οποίο προγραμματίζουν για τον ερχόμενο Μάρτιο, ώστε να αναδείξουν και το λάδι αλλά και τον τόπο που παράγεται.

{Πηγή δημοσίευσης:  http://paratiritis-news.gr , του Κώστα Μαρκενδούδη, 29/9/32017}