Ανάστατοι οι αγρότες των Φερών για το Σφαγείο – Συνάντηση με τον Δήμαρχο τη Δευτέρα

Ανοιχτή σύσκεψη με θέμα τις εξελίξεις στο έργο του Σφαγείου των Φερών θα γίνει τη Δευτέρα στις Φέρες κατόπιν ενεργειών του Αγροτικού και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου τα μέλη των οποίων δηλώνουν την αγανάκτηση τους.

Στη συνέλευση αυτή θα συμμετέχει και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ο οποίος «πρέπει να απολογηθεί» όπως είπε στο ‘R’ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.

Πάντα με βάση τα λεγόμενα του προέδρου οι συσκέψεις στις Φέρες είναι αλλεπάλληλες αυτές τις ημέρες και η κρατούσα άποψη είναι ότι έχουν πέσει θύματα εμπαιγμού καθώς το έργο έχει πολλές φορές ανακοινωθεί αλλά δεν ξεκινάει η υλοποίηση του.

Στις προτάσεις που θα θέσουν οι αγροκτηνοτρόφοι υπόψη του Δημάρχου είναι και η δημιουργία μιας Επιτροπής παρακολούθησης του έργου καθώς «η εμπιστοσύνη στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής έχει χαθεί», όπως λέει ο κος Αλεξανδρης.

Υπό αυτό το πρίσμα οι αγροκτηνοτροφοι δεν θα επιτρέψουν πολιτικές εξαγγελίες και χαιρετισμούς στην επικείμενη Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών, λέει ο κος Αλεξανδρης επειδή «ο κόσμος έχει χορτάσει υποσχέσεις».

Το έργο του Σφαγείου των Φερών πάντως είναι ένα έργο που συζητιέται στην περιοχή εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης είχε ανακοινώσει την υλοποίηση του πέρυσι το καλοκαίρι, όμως σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση, οι καθυστερήσεις προέκυψαν επαγωγικά από την κωλυσιεργία του Υπουργείου Υποδομών και όχι με υπαιτιότητα των τοπικών αρχών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 22/8/2018}