Βάση δεδομένων οικοπέδων δημιουργείται στις Φέρες – κάλεσμα στους πολίτες για καταγραφή

Οργανωμένες ενέργειες για την πρόληψη εκδήλωσης πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τη Δημοτική Ενότητα των Φερών, υπάρχει σχεδιασμός για την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης βάσης δεδομένων, με στόχο την καταγραφή των οικοπέδων που αποτελούν δυνητικές εστίες πυρκαγιάς.

Η περιοχή των Φερών περιλαμβάνει έτσι κι αλλιώς και λόγω μορφολογίας, μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, και πολλά σημεία με έντονη βλάστηση. Αρκετά από αυτά τα σημεία είναι εγκαταλελειμμένα οικόπεδα των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι κάτοικοι άλλων περιοχών εσωτερικού ή και εξωτερικού, με συνέπεια να μην προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, όπως η κοπή ξερών χόρτων.

Τα οικόπεδα αποτελούν εστίες πρόκλησης πυρκαγιάς ή τουλάχιστον περιβαλλοντικής υποβάθμισης, με την αρμόδια Αντιδημαρχία να κρίνει τη συμβολή των πολιτών  καθοριστική για την αποσόβηση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολίτες καλούνται να δώσουν το παρόν στην ειδική συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Φερών την Πέμπτη 13:30, από κοινού με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Γκότση αλλά και τους Προέδρους Συλλόγων οικισμών της Δημ. Ενότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων, για τη δημιουργία βάσης δεδομένων με τα οικόπεδα της περιοχής.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/ , 8/8/2018}