Φέρες: Άγρια άλογα κυκλοφορούν ελεύθερα στην Εθνική Οδό

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μεταξύ Φερών και Μοναστηρακίου κυκλοφορούν εδώ κάποιες μέρες αποχαλινωμένα άλογα, που πιθανολογείται πως ξεμάκρυναν από τις αγέλες αλόγων του ΔΕΛΤΑ. Μάλιστα, αυτά δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμη, παρόλες τις προσπάθειες των αστυνομικών της περιοχής. Αυτά έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο αντιδήμαρχος Φερών, Νίκος Γκότσης.

Μέχρι τώρα, τα άλογα φαίνεται να είναι σίγουρα τουλάχιστον δύο, αν και έχουν σημειωθεί θεάσεις περισσοτέρων από παρατηρητές. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στο Δέλτα υπάρχουν αρκετά άγρια άλογα, αν και ο ακριβής αριθμός τους δε μπορεί να καθοριστεί. Όπως είναι λογικό, όμως, η ελεύθερη αυτή διέλευση των ζώων επί της Εθνικής Οδού συνεπάγεται πολλούς κινδύνους για τους οδηγούς των διερχόμενων αυτοκινήτων. Αρκετοί από αυτούς που κινδύνεψαν να πάθουν ατύχημα, εξάλλου, έχουν ήδη κάνει καταγγελίες.

Να θυμίσουμε πως το 2016 είχαν γίνει πολλές καταγγελίες για αγέλες άγριων αλόγων που ποδοπατούσαν καλλιέργειες μηδικής και βαμβακιού, με τους αγρότες της περιοχής να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητούν λύσεις.

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, του Νικήτα Διαμαντόπουλου, 2/4/2018}