Νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης αποκτούν οι Σάπες

Τέλος στα προβλήματα ύδρευσης σε Σάπες, οικισμό Ποντίων κι Αρσάκειο υπόσχεται ο δήμαρχος

Την ένταξη του έργου κατασκευής εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προϋπολογισμού 1.188.970,26 ευρώ πλέον ΦΠΑ ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου «η συγκεκριμένη ένταξη του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, αποτελεί προϊόν της έγκαιρης και έγκυρης ετοιμότητας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών παρά την έλλειψη προσωπικού, στη διεκδίκηση ένταξης έργων και είναι προάγγελος και νέων εντάξεων.

Το έργο, το οποίο λόγω του υψηλού κόστος του δεν μπορούσε να καλυφθεί από τους ίδιους πόρους του Δήμου, θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση ενός δομικού προβλήματος υδροδότησης της περιοχής και θα ενισχύσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

Αισιόδοξος ο δήμαρχος

Περισσότερα χαρακτηριστικά του έργου έδωσε μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5fm στον Δήμο Μπακιρτζάκη ο δήμαρχος Ντίνος Χαριτόπουλος. «Θα μεταφέρεται νερό από την περιοχή του Πρωτάτου κατευθείαν στις δεξαμενές των Σαπών κι έτσι θα μπορέσουν να υδροδοτηθούν με επάρκεια και χωρίς προβλήματα οι Σάπες, ο μόνιμος οικισμός Ποντίων, ο οικισμός Αρσακείου», είπε και τόνισε πως «τα παλιά δίκτυα δεν είχαν την επάρκεια, τη διατομή και το μέγεθος για να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες νερού». Επίσης, το νέο εξωτερικό δίκτυο θα είναι λιγότερο επιρρεπές σε βλάβες, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

Να σημειωθεί πως οι Σάπες από το 1986 υδρεύονται κι από τα Πετρωτά. Με το νέο έργο θα έρχεται περισσότερο νερό από το Πρωτάτο κι έτσι «θα μπορέσουμε να δώσουμε σε μεγάλο βαθμό νερό (από τα Πετρωτά) σε Βέλκιο, Χαμηλό, Αετοκορυφή κι Αρσάκειο» και κάπως έτσι βελτιώνεται η ύδρευση σε πολλά σημεία της Δημοτικής Ενότητας Σαπών.

«Συμμαζεύεται η Δημοτική Ενότητα Σαπών κι έπειτα ρίχνουμε το βάρος στη Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας», είπε ο δήμαρχος, υποσχόμενος δύο έργα το επόμενο διάστημα για την ύδρευση στην περιοχή.

Τέλος, σημείωσε πως ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών έχει καταθέσει συνολικά πέντε προτάσεις στο Αντώνης Τρίτσης κι αυτή ήταν η πρώτη που εγκρίθηκε, μέχρι στιγμής.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 2/11/2021}