Οι δραστήριοι φοιτητές της Κομοτηνής

Πέντε φοιτητές έφτιαξαν τη δικιά τους ερασιτεχνική καλλιτεχνική και δημοσιογραφική ομάδα με τίτλο “Exarticis”

Τη δική τους διαδικτυακή προσπάθεια κάνουν εδώ και μερικούς μήνες πέντε φοιτητές Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών Δ.Π.Θ. που άνοιξαν ένα καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό ιστότοπο που φέρει το όνομα exarticis.wordpress.com .

Εκεί η πενταμελής ομάδα φοιτητών (Χρήστος Γκαρίπης, Θοδωρής Χαραλαμπάκης, Κώστας Βαργεμιτζίδης, Γιώργος Κοκολάκης, Ευγενία Λαλιώτη) ανεβάζει υλικό αναφορικά με την Κομοτηνή και τις εκδηλώσεις της, την ευρύτερη πολιτική σκηνή της χώρας, θέματα γενικού ενδιαφέροντος, περί αθλητισμού, τεχνών, κουλτούρας, οικολογίας, καθώς και άρθρα γνώμης. Μιας που η έδρα των πέντε αυτών νέων είναι η Κομοτηνή, αρκετή από την ειδησεογραφία αφορά και την πόλη της Κομοτηνής, την οποία βλέπουν με τα δικά τους μάτια και τις δικιές τους απόψεις.

“Υπάρχουν ευκαιρίες για νέους στην πόλη της Κομοτηνής, για παράδειγμα εμείς είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι μέσα από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης”, θα μας πει ο Χρήστος Γκαρίπης, ο οποίος όπως και οι άλλοι είναι εθελοντής στο εν λόγω Κέντρο και μάλιστα ως ομάδα Exarticis συνδιοργανώνουν με τη ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής και με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης το διήμερο ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

“Τα άρθρα που ανεβάζουμε είναι βάσει τι πιστεύουμε εμείς και των δικών μας αξιών”, προσθέτει ο Κώστας Βαργεμιτζίδης, ο οποίος αναγνωρίζει την δυσκολία του επαγγέλματος αλλά και την πρόκληση που υπάρχει σε αυτό: “Ίσως να ασχοληθώ και στο μέλλον. Η δημοσιογραφία είναι δύσκολο επάγγελμα, σίγουρα το ξέρετε καλύτερα από μένα. Είναι δύσκολο να μπεις και να επιζήσεις εκεί μέσα, αλλά οι προκλήσεις είναι για να τις δέχεσαι”.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Διονύση Βοργιά, 28/2/2018}